Revista care te mentine sanatos

Stiri

Facebook, benefic din punct de vedere psihologic?

29 martie 2013
Share

Dupa ce au condus un experiment pe un numar de 88 de studenti, cercetatorii de la Universitatea Cornell, Statele Unite, au ajuns la concluzia ca profilul de Facebook le ofera oamenilor incredere in sine, deoarece aceste profiluri le permit sa faca publice cele mai importante lucruri care se intampla in vietile lor, precum si relatiile personale.

Desi toata lumea este tentata sa creada ca utilizarea acestei retele de socializare are numai efecte negative, iata ca exista si beneficii, chiar din punct de vedere psihologic.

Practic, profilul de Facebook furnizeaza un sentiment de bunastare la nivel profund. Timpul pe care oamenii il petrec „stand pe Facebook” ar putea fi o activitate care sa satisfaca nevoile egoului, nevoi fundamentale pentru pozitia umana. Pentru milioane de utilizatori ai acestei retele de socializare ar putea fi restabilite notiunile despre sine atunci cand sunt apreciati de catre un grup de prieteni sau familie.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Health24.com

Nota pentru articolul «Facebook, benefic din punct de vedere psihologic?»:2.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate