Revista care te mentine sanatos

Stiri

Disfunctia erectila ar putea semnala grave probleme de sanatate

10 februarie 2012
Share

Diabetul poate cauza disfunctie erectila, aceasta putand duce la serioase probleme de sanatate, avertizeaza specialistii. Majoritatea barbatilor nu realizeaza ca disfunctia erectila poate semnala o potentiala problema cardiovasculara, de exemplu.

Persoanele cu diabet prezinta risc crescut de a dezvolta ateroscleroza, ce sta la baza aparitiei bolilor cardiovasculare. Placile ateromatoase se formeaza dupa ce, in peretii arterelor, se infiltreaza colesterolul si grasimile prezente in cantitati excesive in sange. In aceste depozite se depune apoi si calciul, formandu-se un tesut fibros. Aceste placi restrictioneaza fluxul de sange, aceasta fiind principala cauza a disfunctiei erectile.

Aproximativ 80% dintre barbatii cu diabet din intreaga lume dezvolta disfunctie erectila, afectand peste 300 de milioane de barbati la nivel global cu varste intre 40 si 70 de ani. Expertii spun ca barbatii trecuti de 40 de ani ar trebui sa mearga in mod regulat la control.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Disfunctia erectila ar putea semnala grave probleme de sanatate»:4.50/ 5 (4 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate