Revista care te menține sănătos

Știri

Durerile de genunchi, cauzate si de excesul ponderal

19 martie 2012
Share

Persoanele supraponderale se confrunta cu un risc major de a suferi de dureri de genunchi (gonalgii), arata un studiu publicat in revista Arthritis Care and Research.

Cercetarea a fost realizata de specialistii britanici pe o perioada de 14 ani, si a avut in vedere monitorizarea obiceiurilor alimentare si a stilului de viata a peste 600 de femei cu varste cuprinse intre 45 si 64 de ani. Medicii au luat in considerare factori de risc pentru dezvoltarea gonalgiilor, precum: fumat, consum excesiv de alcool, sedentarism si indice de masa corporala (IMC) crescut, si s-a constatat ca peste jumatate dintre participantele care au acuzat dureri de genunchi erau supraponderale.

Descoperirea trage un semnal de alarma, iar sfatul medicilor este sa urmam un regim alimentar echilibrat si sa ne pastram greutatea in limitele normale pentru a evita pe viitor instalarea unor astfel de afectiuni.

Paula Rotaru

Sursa: www.passionsante.be

Nota pentru articolul «Durerile de genunchi, cauzate si de excesul ponderal»:3.50/ 5 (4 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.