Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Uleiul de argan, secretul frumusetii

16 aprilie 2013
Share

Uleiul de argan se extrage din semintele fructelor de argan, un copac nativ din Maroc. Acesta traieste intre 150 si 200 de ani si nu produce fructe pana nu ajunge la varsta de 30-50 de ani.

Substantele active intalnite in uleiul de argan aduc o multime de beneficii pielii, avand proprietati antiinflamatoare, protejand pielea de soare, vindecand ranile. Acest ulei contine aproximativ 80% acizi grasi nesaturati si este mai rezistent in ceea ce priveste procesul de oxidare, chiar si decat uleiul de masline. De asemenea, uleiul de argan contine 0,8% steroli, un grup de compusi care imbunatatesc metabolismul pielii.

Uleiul de argan aduce, asadar, o multime de beneficii, este bogat in antioxidanti, tocmai de aceea este practic un secret al frumusetii. Insa uleiul de argan nu este utilizat doar in scop cosmetic, ci are si proprietati curative.

Uleiul de argan lupta impotriva imbatranirii premature

Este deosebit de benefic in ceea ce priveste efectul sau antiaging, deoarece contine un nivel ridicat de vitamina E, acizi grasi nesaturati, acid linoleic, intarziind astfel imbatranirea pielii. In plus, cantitatea de tocoferol (vitamina E) care se afla in acest ulei actioneaza impotriva radicalilor liberi, prevenind astfel aparitia ridurilor. Sterolii din uleiul de argan protejeaza o proteina esentiala, intalnita in articulatiile umane, numita colagen. Uleiul de argan stimuleaza oxigenarea intracelulara, hranind pielea in profunzime, aceasta devenind fina si foarte elastica. Doar cateva picaturi de ulei de argan, cu care se maseaza tenul seara, inainte de a va baga in pat, pot face adevarate minuni. In plus, daca aveti un ten cu probleme, acesta reduce petele rosii si cosurile. In cazul buzelor uscate, acest ulei este, de asemenea, extrem de benefic. Cat despre cearcane, uleiul de argan le face sa dispara ca prin minune. Puteti folosi cu incredere si produsele cosmetice pe baza de ulei de argan.

Par stralucitor

Uleiul de argan are un succes fenomenal in ceea ce priveste ingrijirea parului, datorita faptului ca poate patrunde foarte adanc in structura firului, hidratand atat parul, cat si scalpul. Parul isi va recapata imediat stralucirea, va deveni moale si se va regenera usor-usor. In cazul parului vopsit, acesta isi va mentine culoarea pentru o perioada cat mai lunga. Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti cateva picaturi de ulei de argan in palme si sa masati scalpul si parul, pe toata lungimea lui. Infasurati apoi un prosop si lasati sa actioneze 30 de minute, dupa care spalati-va in mod obisnuit.

Pentru intarirea unghiilor

Spuneti adio unghiilor care se exfoliaza cu ajutorul uleiului de argan, unul dintre cele mai bune remedii in ceea ce priveste problema unghiilor fragile. Amestecati ulei de argan cu zeama de lamaie in parti egale si inmuiati mainile timp de 10 minute. In plus, o picatura de ulei de argan pentru masajul mainilor inainte de culcare va oferi acestora un aspect frumos si sanatos. Daca unghiile dumneavoastra sunt casante, puteti urma remediul de mai sus timp de o saptamana.

Proprietati medicinale

Uleiul de argan faciliteaza digestia, crescand concentratia de pepsine (enzime) din sucul gastric, deoarece contine flavonoizi care actioneaza precum un antiinflamator natural, atat din punct de vedere intern, cat si extern. Totodata, uleiul de argan este considerat benefic in cazul reumatismului. Sa nu uitam nici de faptul ca scade nivelul de colesterol, stimuland circulatia sangelui si intarind sistemul imunitar. Este utilizat pentru a calma senzatiile starnite de anumite boli de piele, precum varicela, acneea, psoriazisul etc., are proprietati tonice si, in plus, este si afrodiziac.

Ruxandra Raica

Surse: www.naturalnews.com; www.arganoilsociety.org

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.