Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Obiceiuri nesanatoase care imbatranesc tenul

23 ianuarie 2012
Share

Tenul are nevoie de o ingrijire speciala si de foarte multa atentie pentru ca dumneavoastra, doamnelor si domnisoarelor, sa aratati tinere cat mai mult timp, sa radiati de frumusete dar, in acelasi timp, sa fiti sanatoase. Sanatatea este, desigur, cel mai important pas catre frumusete, iar obiceiurile precum fumatul sau consumul de cofeina afecteaza sanatatea si, implicit, frumusetea.

Aceste obiceiuri sunt extrem de daunatoare tenului si pot lasa urme adanci care, de obicei, nu prea mai pot fi indepartate decat cu ajutorul operatiilor estetice. In loc sa apelati insa la astfel de interventii, ar trebui sa renuntati din timp la viciile pe care le aveti si nu numai.

  • Renuntati la fumat!

Fumatul este, probabil, cel mai daunator lucru pe care il poate face o doamna sau o domnisoara pentru piele. Nicotina si alte produse chimice care se gasesc in tigari distrug elastina pielii si colagenul, lucru ce duce la aparitia ridurilor si a liniilor fine. De asemenea, fumatul limiteaza fluxul de oxigen, tenul dumneavoastra devenind palid.

  • Vinul, bomboanele si cafeaua in exces imbatranesc pielea

Se pare ca alcoolul si cofeina in exces actioneaza precum un diuretic, impiedicandu-va sa retineti apa. Din acest motiv, pielea devine uscata. La fel actioneaza si mancarea nesanatoasa, precum produsele tip fast-food si dulciurile. Asadar, daca sunteti o bautoare inraita de cafea, trebuie neaparat sa va hidratati organismul. Trebuie sa consumati intre sase si opt pahare de apa pe zi pentru ca pielea dumneavoastra sa aiba un aspect frumos si tanar.

  • Lipsa somnului lasa urme adanci

Faptul ca nu va odihniti peste noapte duce la aparitia stresului, acesta determinand eliberarea de cortizol, hormonul care ingrasa pielea, lucru ce poate cauza acneea, o afectiune extrem de neplacuta ce poate lasa urma adanci pe ten.

  • Atentie la tenul predispus la acnee!

Toata lumea ar trebui sa stie ca acneea nu este provocata de neingrijirea tenului, ci mai degraba hormonii sunt de vina. Oricum, medicul este cel mai in masura sa stabileasca atat cauzele, cat si tratamentul. Cand aveti o astfel de problema, indicat este sa evitati sa va curatati fata in mod agresiv, utilizand produse abrazive, pentru ca nu veti face nimic altceva decat sa va iritati tenul foarte rau. Renuntati la stoarcerea cosurilor in fata oglinzii, pentru ca va puteti alege cu o infectie de toata frumusetea. Asadar, abandonati aceste obiceiuri daunatoare, spalati-va fata cu produse care contin acid salicilic sau zinc si cereti sfatul specialistilor!

  • Utilizati creme cu protectie solara!

Desi este iarna si o sa spuneti ca protectia solara nu este necesara, va inselati. Soarele este chiar si iarna destul de puternic, iar razele reflectate de particulele de zapada si nu numai afecteaza pielea la fel ca in anotimpul cald, ceea ce inseamna ca tenul se poate arde la fel de usor ca vara. Tocmai de aceea, protectia solara aplicata de mai multe ori pe zi este cheia pentru o piele tanara si fara riduri.

Acum ca stiti ce aveti de facut, incercati sa renuntati la viciile si obiceiurile daunatoare si acordati un plus de atentie pielii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.msnbc.com

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.