Stiri

De ce functioneaza mai lent creierul persoanelor in varsta

vineri, 7 februarie 2014
Share

Creierul varstnicilor nu se deterioreaza de-a lungul timpului din cauza inaintarii in varsta, asa cum se credea initial, ci functioneaza mai lent din cauza prea multor informatii acumulate pe parcursul vietii, sustine cercetatorul german Michael Ramscar, citat de huffingtonpost.com.

Echipa de cercetatori de la Tübingen University, Germania, s-a folosit de computere pentru a reproduce diferite stadii ale memoriei unui adult. Modelele create pentru computere au fost „hranite” in fiecare zi cu o anumita cantitate de informatii, dar odata ce dispozitivele strangeau mai multe date, performanta lor reflecta performanta persoanelor in varsta, arata studiul.

Oamenii de stiinta au initiat aceasta cercetare dupa ce au analizat un test lingvistic anterior, in care voluntarilor de toate varstele li s-a cerut sa-si aminteasca anumite cuvinte care nu aveau nicio legatura intre ele, cum ar fi „cravata” si „biscuit”.

Rezultatele au favorizat persoanele tinere si au aratat ca motivul pentru care persoanele in varsta au intampinat dificultati la acest test a fost din cauza memoriei in declin. Cu toate acestea, oamenii de stiinta de la Tübingen University au concluzionat ca alta a fost cauza.

 

Cristina Ionescu
Sursa: huffingtonpost.com

#tags   \   ,
tonica
2017-05-10T17:46:41+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc