Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cum evitam bolile transmise prin intermediul alimentelor

6 iunie 2012
Share

Conform unui studiu OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii), pentru a ne mentine sanatosi trebuie sa respectam cateva reguli in ceea ce priveste alimentele:

  • In primul rand, trebuie spalate bine inainte de a fi preparate sau consumate.
  • Apoi, alimentele crude trebuie tinute separat de cele preparate, indiferent ca sunt sau nu in frigider. In plus, nici ustensilele nu trebuie folosite direct de la produsele gatite la cele crude inainte de a fi spalate.
  • Alimentele trebuie foarte bine preparate termic. Carnea, de exemplu, nu trebuie sa fie sub nicio forma cruda in interior, asa ca ati face bine sa o incercati din cand in cand.
  • Produsele trebuie pastrate la temperatura optima. Cititi cu atentie eticheta in acest sens, iar daca un aliment nu are eticheta, atunci o privire aruncata pe internet ar fi de mare ajutor. De exemplu, mancarea gatita trebuie tinuta la sub 5° C.
  • Cumparati intotdeauna produse proaspete, evitandu-le, pe cat posibil, pe cele congelate. Nu in ultimul rand, nu consumati alimentele dupa data de expirare.

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

Nota pentru articolul «Cum evitam bolile transmise prin intermediul alimentelor»:3.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate