Revista care te menține sănătos

Știri

Comunicarea verbala, mai eficienta decat textingul

4 februarie 2013
Share

Cercetatorii americani au realizat un studiu si au descoperit ca hormonii care au o legatura stransa cu emotiile actioneaza in mod benefic atunci cand, de exemplu, adolescentele discuta cu mamele lor in ceea ce priveste momentele stresante si dificile ale vietii, si mai putin atunci cand utilizeaza varianta trimisului mesajelor pe telefon (texting).

Faptul ca poti auzi vocea unei persoane are un impact pozitiv, mai ales vocea parintelui care este usor identificabila, iar astfel tanarul se simte in siguranta.

Vocea unei persoane apropiate poate duce la scaderea hormonului de stres, iar nivelul de oxitocina (hormonul dragostei, atasamentului) poate creste. Oamenii nu stiu cu adevarat ce se intampla in organismul lor. Ei ar putea crede ca aceste tipuri de comunicare, atat verbala, cat si cea prin intermediul mesajelor de tip text sunt similare, lucru neadevarat. Din pacate, in randul adolescentilor comunicarea prin intermediul celor mai noi tehnologii a devenit din ce in ce mai populara.

Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.