Revista care te mentine sanatos

Stiri

Comunicarea verbala, mai eficienta decat textingul

4 februarie 2013
Share

Cercetatorii americani au realizat un studiu si au descoperit ca hormonii care au o legatura stransa cu emotiile actioneaza in mod benefic atunci cand, de exemplu, adolescentele discuta cu mamele lor in ceea ce priveste momentele stresante si dificile ale vietii, si mai putin atunci cand utilizeaza varianta trimisului mesajelor pe telefon (texting).

Faptul ca poti auzi vocea unei persoane are un impact pozitiv, mai ales vocea parintelui care este usor identificabila, iar astfel tanarul se simte in siguranta.

Vocea unei persoane apropiate poate duce la scaderea hormonului de stres, iar nivelul de oxitocina (hormonul dragostei, atasamentului) poate creste. Oamenii nu stiu cu adevarat ce se intampla in organismul lor. Ei ar putea crede ca aceste tipuri de comunicare, atat verbala, cat si cea prin intermediul mesajelor de tip text sunt similare, lucru neadevarat. Din pacate, in randul adolescentilor comunicarea prin intermediul celor mai noi tehnologii a devenit din ce in ce mai populara.

Ruxandra Raica

Sursa: www.everydayhealth.com

Nota pentru articolul «Comunicarea verbala, mai eficienta decat textingul»:3.00/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate