Revista care te mentine sanatos

Stiri

Colesterolul marit, o bomba cu ceas

marti, 26 februarie 2013
Share

Studiul CardioTracker, desfasurat in 2012 de GfK Romania, a aratat ca varsta medie a pacientilor cu hiperlipidemie sau care sufera de hipertensiune este de 63 de ani. Aceste boli afecteaza in egala masura femeile si barbatii, iar aproximativ trei sferturi dintre acesti pacienti sunt supraponderali sau obezi.

Studiul a mai aratat ca aproape jumatate dintre pacientii cu hiperlipidemie au un nivel foarte crescut al colesterolului total, ceea ce indica un risc crescut de infarct miocardic acut. Mai mult, mai bine de jumatate dintre pacientii cu hiperlipidemie nu fac deloc exercitii fizice sau au un nivel scazut de activitate fizica, si aproape un sfert dintre ei fumeaza, ceea ce face ca riscul de infarct sa creasca si mai mult.

Aproape toate persoanele cu un nivel ridicat al colesterolului total in sange sufera de hipertensiune, insa reciproca nu este intotdeauna valabila. Doar putin sub doua treimi dintre pacientii hipertensivi sufera de hiperlipidemie. Pe de alta parte, diabetul tip 2 este cea mai frecventa boala necardiovasculara asociata atat la pacientii cu un nivel ridicat al colesterolului total in sange, cat si la cei hipertensivi (aproximativ 1/3 din ambele categorii sufera de diabet tip 2).

GfK Romania realizeaza anual studiul CardioTracker prin care isi propune sa afle de la medicii specialisti cardiologi, internisti si medicii de familie care este profilul pacientilor cu boli de inima si tratamentul aplicat acestora.

Text: Ruxandra Raica

Nota pentru articolul «Colesterolul marit, o bomba cu ceas»:2.50/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate