Revista care te menține sănătos

Știri

Cheia unui creier tanar: ramaneti activi!

11 mai 2012
Share

Imbatranirea este un proces inevitabil, insa daca vreti sa aveti un creier tanar, trebuie sa ramaneti activi, atat din punct de vedere fizic, cat si mental. Desi unele functii ale memoriei tind sa se deterioreze pe masura ce imbatranim, exista persoane care isi conserva bine aceste functii, iar creierul lor ramane tanar.

Secretul este stimularea din punct de vedere fizic, mental si social, iar creierul va functiona mai bine, va fi mai tanar cu aproximativ 10 ani. Studiul a fost realizat la Universitatea Umea din Suedia si se pare ca persoanele care au o cariera solicitanta, complexa, se pot bucura de avantajele ei, insa limitat, deoarece aceste beneficii se diminueaza rapid, dupa pensionare.

Pierderile de memorie survin, de obicei, mai tarziu decat ar crede unele persoane, dupa varsta de 60 de ani, insa persoanele in varsta continua sa acumuleze cunostinte si sa foloseasca ceea ce stiu in mod eficient, de multe ori chiar si la varste foarte inaintate.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.