Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cheia unui creier tanar: ramaneti activi!

11 mai 2012
Share

Imbatranirea este un proces inevitabil, insa daca vreti sa aveti un creier tanar, trebuie sa ramaneti activi, atat din punct de vedere fizic, cat si mental. Desi unele functii ale memoriei tind sa se deterioreze pe masura ce imbatranim, exista persoane care isi conserva bine aceste functii, iar creierul lor ramane tanar.

Secretul este stimularea din punct de vedere fizic, mental si social, iar creierul va functiona mai bine, va fi mai tanar cu aproximativ 10 ani. Studiul a fost realizat la Universitatea Umea din Suedia si se pare ca persoanele care au o cariera solicitanta, complexa, se pot bucura de avantajele ei, insa limitat, deoarece aceste beneficii se diminueaza rapid, dupa pensionare.

Pierderile de memorie survin, de obicei, mai tarziu decat ar crede unele persoane, dupa varsta de 60 de ani, insa persoanele in varsta continua sa acumuleze cunostinte si sa foloseasca ceea ce stiu in mod eficient, de multe ori chiar si la varste foarte inaintate.

Ruxandra Raica

Sursa: www.newkerala.com

Nota pentru articolul «Cheia unui creier tanar: ramaneti activi!»:4.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate