Revista care te mentine sanatos

Stiri

Celulele stem ar putea reface inima in urma atacului de cord

26 octombrie 2011
Share

Rezultatele Organizatiei Mondiale a Sanatatii sunt ingrijoratoare in ceea ce priveste afectiunile dobandite in urma atacului de cord. In acest sens, un nou tratament pe baza de celule stem ar putea elimina in mare parte aceste efecte negative.

In urma unui studiu, o echipa de cercetatori din Anglia a descoperit ca celulele stem derivate din sangele cordonului ombilical ar putea fi folosite cu succes pentru a repara celelalte celulele deteriorate. Atacul de cord afecteaza muschii cardiaci, ceea ce duce la probleme de sanatate pe termen lung.

Prelevarea sangelui din cordonul ombilical, si apoi injectarea acestuia in inima, ar putea reprezenta un progres semnificativ in ceea ce priveste tratarea afectiunilor. Aceasta tehnica este numita medicina regenerativa, ce promoveaza si sustine cresterea si multiplicarea celulelor stem.

Ruxandra Raica

Sursa: www.softpedia.com

Nota pentru articolul «Celulele stem ar putea reface inima in urma atacului de cord»:3.50/ 5 (2 voturi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate