Revista care te menține sănătos

Știri

Cele mai comune 5 boli dobandite in gospodarie

10 septembrie 2010
Share

Un studiu efectuat pe mai multe mii de gospodarii din Statele Unite ale Americii alcatuieste un top al celor mai frecvente boli dobandite de membrii unei familii in interiorul domiciliului. Prima pozitie este ocupata de raceli si gripa, fiind urmate de alte infectii virale, sinuzita, bronsita si infectiile determinate de stafilococi.

Ana Culcer, medic pediatru, Seful sectiei de Neonatologie Spitalul Municipal Bucuresti, alaturi de dr. Gratiela Tardei, medic de laborator, atentioneaza ca aceste boli sunt la fel de comune si periculoase si pentru familiile din Romania. Afectiunile respiratorii (sinuzita, bronsita etc.) sunt foarte des intalnite in randul bolilor contactate in casa. Deci, acestea pot fi prevenite si prin dezinfectarea atenta a locuintei. Infectiile cu stafilococ sunt in majoritate destul de severe. Singura solutie pentru prevenirea acestor tipuri de imbolnaviri este igiena personala riguroasa si igienizarea suprafetelor si obiectelor din casa.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.