Revista care te mentine sanatos

Stiri

Cele mai comune 5 boli dobandite in gospodarie

10 septembrie 2010
Share

Un studiu efectuat pe mai multe mii de gospodarii din Statele Unite ale Americii alcatuieste un top al celor mai frecvente boli dobandite de membrii unei familii in interiorul domiciliului. Prima pozitie este ocupata de raceli si gripa, fiind urmate de alte infectii virale, sinuzita, bronsita si infectiile determinate de stafilococi.

Ana Culcer, medic pediatru, Seful sectiei de Neonatologie Spitalul Municipal Bucuresti, alaturi de dr. Gratiela Tardei, medic de laborator, atentioneaza ca aceste boli sunt la fel de comune si periculoase si pentru familiile din Romania. Afectiunile respiratorii (sinuzita, bronsita etc.) sunt foarte des intalnite in randul bolilor contactate in casa. Deci, acestea pot fi prevenite si prin dezinfectarea atenta a locuintei. Infectiile cu stafilococ sunt in majoritate destul de severe. Singura solutie pentru prevenirea acestor tipuri de imbolnaviri este igiena personala riguroasa si igienizarea suprafetelor si obiectelor din casa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate