Revista care te menține sănătos

Știri

Cat de des trebuie folosita crema pentru a evita arsurile solare

12 iulie 2013
Share

Pentru a evita arsurile solare nu este suficient sa folosim crema cu factor de protectie potrivit si sa mergem la plaja doar dimineata si seara. Conteaza foarte mult si cantitatea de produs aplicata pe piele, cat de des este folosita lotiunea si momentul in care se face acest lucru.

Specialistii spanioli atrag atentia persoanelor sanatoase sa utilizeze crema cu factor de protectie solara cu o jumatate de ora inainte de expunerea la soare si la fiecare doua ore de expunere. Evident, de fiecare data dupa ce ies din apa este nevoie de o noua aplicare.

Persoanele cu diverse probleme de sanatate, si in mod special afectiuni ale pielii, trebuie sa consulte neaparat medicul curant inainte de a se expune la soare. Nu uitati ca in timpul expunerii este necesar sa cresteti aportul de lichide si minerale, si sa va protejati ochii cu ochelari de soare.
Totusi, in caz de arsuri solare minore exista produse specifice, sub forma de creme, unguente, paste, geluri sau spray-uri. In cazul arsurilor severe, adresati-va de urgenta medicului sau celei mai apropiate unitati spitalicesti.

 

Cristina Ionescu
Sursa: Salud.es

#tags   \   ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.