Revista care te menține sănătos

Nutriție

Beneficiile sucului de rodie pentru sănătate

15 noiembrie 2023
Share
Beneficiile sucului de rodie pentru sănătate

Rodia este un fruct exotic, cu o mulțime de caracteristici benefice pentru sănătate. Originară din Iran, unde a fost utilizată pentru proprietățile sale medicinale și unde a reprezentat, probabil, și un aliment important, rodia este cunoscută ca un simbol al fertilității și al prosperității.

Bogată în vitaminele C, B5, E, A, dar și în fenoli naturali și potasiu, rodia îmbunătățește sănătatea inimii, previne unele tipuri de cancer și chiar ameliorează tulburarea erectilă. În plus, sucul de rodie poate îmbunătăți considerabil sănătatea întregului sistem cardiovasulcar, reducând nivelul de inflamație și favorizând flexibilitatea arterelor principale.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Multivitamine şi Minerale Naturalis, un mix de 17 vitamine şi minerale esenţiale pentru bună funcţionare a organismului.

Beneficiile consumului de suc de rodie pentru sănătate

Multor persoane nu le plac semințele de rodie, pentru că sunt greu de scos din fruct, cel puțin nu fără a face mizerie. Acesta este și un motiv pentru care preferă sucul care rezultă din stoarcerea acestora, suc mai ușor de consumat, dar și de asimilat de organism. Iată câteva dintre beneficiile consumului de suc de rodie:

Previne îmbătrânirea. Conținutul ridicat de antioxidanți pe care îl conțin rodiile încetinesc procesul de îmbătrânire și reduc semnificativ deteriorarea celulelor creierului, a mușchilor și a pielii.

beneficiile rodiei, suc de rodie, rodie

Previne bolile de inima. Studiile arată că sucul de rodie îmbunătățește fluxul sangvin și protejează arterele și inima. În plus, poate încetini dezvoltarea plăcii bacteriene și acumularea colesterolului în artere. De asemenea, sucul de rodie ajută la scăderea tensiunii arteriale.

Crește imunitatea C. Sucul de rodie conține o cantitate mare de vitamina C, asigurând, astfel, necesarul zilnic de vitamina C. În plus, consumul regulat de suc de rodie crește imunitatea organismului și îl menține sănătos.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena, comprimatele masticabile cu aromă de portocală, Naturalis Vitamina C 500 mg. Vitamina C contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar; protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ; creşterea absorbţiei fierului etc.

Are proprietăți antiinflamatoare. Sucul de rodie este un puternic antiinflamator, astfel că ajută la reducerea inflamației din întreg organismul, previne stresul oxidativ și unele boli asociate cu acestea.

Ajută la prevenirea cancerului. Studiile arată că substanțele din compoziția rodiei previn cancerul de sân și pe cel la plămâni. Sucul de rodie înlătura radicalii liberi din organism inhibând astfel creșterea și dezvoltarea de celule canceroase. De asemenea, datorită conținutului ridicat de antioxidanți, ajută la stimularea celulelor albe din organism și la neutralizarea toxinelor din corp. În plus, cercetătorii au descoperit că acesta poate ajuta la stoparea creșterii celulelor cancerului de prostată.

Favorizează digestia. Rodia este cunoscută pentru acțiunea să benefică asupra digestiei, fiind prielnică și persoanelor care se confruntă cu boala Crohn, colita ulcerativă sau alte boli inflamatorii ale intestinelor.

Războiul sucurilor – care sunt cele bune pentru sănătate?

Favorizează performanță sexuală și fertilitatea. Acțiunea antioxidanților de a preveni stresul oxidativ face ca rodia să fie un potențial ajutor în problemele de fertilitate. Consumul regulat de rodie crește și nivelul de testosteron. În plus, sucul de rodie este benefic în cazul femeilor însărcinate, deoarece constituie o sursă bogată de vitamine și minerale, inclusiv acid folic, necesar în timpul sarcinii.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.