Revista care te menține sănătos

Wellness club

Beneficiile fizice si psihice ale inotului

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
20 aprilie 2022
Share
Exclusiv online
Beneficiile fizice si psihice ale inotului

Inotul este un sport indicat pentru persoanele de orice varsta. Acesta va ajuta sa va mentineti intr-o buna forma fizica, insa beneficiile sale se extind si catre sanatatea mentala. Inotul are numeroase avantaje, chiar mai multe in comparatie cu alt tip de exercitii.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Tonico Forte, care are rolul de a combate oboseala, susține activitatea sistemului nervos și buna funcționare a organismului.

Iata care sunt beneficiile fizice si psihice ale inotului:

Lucreaza tot corpul

Inotul lucreaza toate grupele de muschi, intrucat implica folosirea bratelor, picioarelor, spatelui si a abdomenului. Mai mult, inotul creste rata cardiaca, tonifiaza muschii si mentine greutatea corporala.

Mentine sanatatea cardiovasculara

Exercitiile cardio implica inima, plamanii si sistemul circulator. Inotul ajuta la mentinerea tensiunii arteriale si a nivelului zaharului din sange in valori normale.

principala-2

Ajuta articulatiile

Daca suferiti de anumite traumatisme sau boli ale articulatiilor, precum artrita, este dificil si contraindicat sa efectuati exercitii fizice cu impact mare asupra acestora. Apa ofera insa sprijin muschilor si articulatiilor, iar din acest motiv este cea mai buna alegere atunci cand doriti sa ameliorati acest tip de afectiuni.

Mai mult, daca suferiti de anumite afectiuni debilitante, precum paraplegie, inotul este cea mai buna alegere pentru a va mentine sanatatea si mobilitatea.

Amelioreaza astmul

Pe langa mentinerea sanatatii sistemului cardiovascular, inotul creste capacitatea pulmonara si imbunatateste respiratia. Aerul umed din piscinele interioare pot ameliora simptomele astmului, insa trebuie avut grija la mirosurile puternice ale dezinfectantilor folositi, ce le pot agrava.

Amelioreaza simptomele sclerozei multiple

Persoanele care sufera de scleroza multipla pot ameliora manifestarile acesteia daca practica acest sport, deoarece apa ofera sprijin intregului corp, iar inotul imbunatateste mobilitatea. Mai mult, acesta poate ameliora si oboseala excesiva si depresia asociate cu scleroza multipla.

Beneficii pentru sarcina

Inotul este recomandat femeilor insarcinate. Cresterea greutatii corporale poate cauza durere musculara si osoasa in timpul sarcinii. Apa suporta greutatea, iar acest lucru ofera un confort mai mare atunci cand vreti sa faceti miscare.

Imbunatateste somnul si creste buna dispozitie

Persoanele care sufera de insomnie pot avea un somn mai bun daca practica inotul in mod regulat. In zilele noastre, tot mai multe persoane sufera de tulburari de somn, iar inotul poate fi o parte importanta a tratamentului.

Exercitiile fizice favorizeaza secretia de endorfine, substante ce aduc buna dispozitie. Mai mult, inotul va face mai increzator si imbunatateste socializarea, ceea ce poate creste respectul de sine.

Alunga stresul

Exercitiile fizice, in special inotul, sunt cele mai bune pentru a tine la distanta stresul si anxietatea. Pentru beneficii optime, este recomandat sa faceti in fiecare zi cel putin 20 de minute de miscare – pe uscat sau, si mai bine, in apa.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.