Revista care te menține sănătos

Știați că?

Auzul poate fi afectat de consumul de medicamente antiinflamatoare

Dr. Ileana Bianca Pagîţa, medic medicină de familie
20 decembrie 2019
Share
Auzul poate fi afectat de consumul de medicamente antiinflamatoare

Printre medicamentele pe care ni le autoadministrăm în mod uzual şi care scad acuitatea auditivă se numără și antiinflamatoarele. Legătura dintre aceste medicamente și problemele de auz a fost descoperită de către oamenii de știință la pacienții diagnosticați cu artrită. Potrivit celui mai recent studiu, majoritatea pacienților suferinzi de artrită (boala articulațiilor inflamate) au dezvoltat probleme cu auzul, iar cauza ar fi administrarea de antiinflamatoare, care le calmau durerile specifice bolii.

Medicamentele antiinflamatoare sunt indispensabile atunci când ne confruntăm cu durerea, însă trebuie ținut cont de această conexiunea dintre pierderea auzului și artrită. Numeroasele studii au concluzionat că medicamentele antiinflamatoare pe bază de ibuprofen sau paracetamol (acetaminofen) pot afecta celulele și vasele de sânge ale urechii, crescând riscul de pieredere a auzului.

Nota pentru articolul «Auzul poate fi afectat de consumul de medicamente antiinflamatoare»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.