Revista care te mentine sanatos

Stiri

Au fost descoperite genele care influenteaza inteligenta

27 aprilie 2012
Share

Specialistii au identificat doua gene care afecteaza dimensiunea creierului si care prezinta o legatura atat cu IQ-ul, cat si cu riscul de a dezvolta afectiuni cerebrale, cum ar fi boala Alzheimer.

Potrivit University of California, Los Angeles, dimensiunea creierului tinde sa fie o trasatura pe care copiii o mostenesc de la parinti, ceea ce sugereaza ca genele joaca un rol important. Pentru a identifica respectivele gene, peste 200 de cercetatori de la 100 de institutii din intreaga lume au folosit doua tehnici sofisticate: au studiat cu ajutorul aparatelor de imagistic cerebrala prin rezonanta magnetica creierele a 21.151 de persoane, atat sanatoase, cat si suferind de depresie, anxietate, Alzheimer si schizofrenie, analizand apoi in detaliu si ADN-ul acestora.

Studiul a relevat existenta a doua variante genetice importante. Una dintre ele influenteaza dimensiunea generala a creierului, iar cealalta este asociata cu volumul hipocampusului, supranumit „centrul memoriei”, ce tinde sa fie mai mic la persoanele afectate de dementa.

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Au fost descoperite genele care influenteaza inteligenta»:5.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate