Revista care te menține sănătos

Știri

Au fost descoperite genele care influenteaza inteligenta

27 aprilie 2012
Share

Specialistii au identificat doua gene care afecteaza dimensiunea creierului si care prezinta o legatura atat cu IQ-ul, cat si cu riscul de a dezvolta afectiuni cerebrale, cum ar fi boala Alzheimer.

Potrivit University of California, Los Angeles, dimensiunea creierului tinde sa fie o trasatura pe care copiii o mostenesc de la parinti, ceea ce sugereaza ca genele joaca un rol important. Pentru a identifica respectivele gene, peste 200 de cercetatori de la 100 de institutii din intreaga lume au folosit doua tehnici sofisticate: au studiat cu ajutorul aparatelor de imagistic cerebrala prin rezonanta magnetica creierele a 21.151 de persoane, atat sanatoase, cat si suferind de depresie, anxietate, Alzheimer si schizofrenie, analizand apoi in detaliu si ADN-ul acestora.

Studiul a relevat existenta a doua variante genetice importante. Una dintre ele influenteaza dimensiunea generala a creierului, iar cealalta este asociata cu volumul hipocampusului, supranumit „centrul memoriei”, ce tinde sa fie mai mic la persoanele afectate de dementa.

Cristina Ionescu

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.