Revista care te menține sănătos

Știri

Aromoterapia, o practica nu tocmai sanatoasa?

11 decembrie 2012
Share

Aromoterapia, care presupune inhalarea vaporilor de uleiuri esentiale, poate fi benefica pentru perioade scurte de timp, insa ar putea afecta inima daca se recurge la aceasta practica pe o perioada foarte lunga, sugereaza un studiu din Taiwan.

In studiu, 100 de persoane care lucrau in centrele spa au fost rugate sa stea intr-o camera si sa respire vaporii care proveneau de la uleiul de bergamota timp de doua ore, perioada in care cercetatorii au masurat tensiunea arteriala, precum si nivelul compusilor organici volatili (substante care se evapora la temperatura camerei) din aer.

De-a lungul primei ore s-a observat ca tensiunea arteriala a scazut, la fel si bataile inimii, ceea ce indica faptul ca, intr-adevar, uleiurile esentiale ne scapa de stres. Dupa 120 de minute insa, expertii au observat un efect advers. Tensiunea arteriala sistolica a crescut, la fel si ritmul cardiac. In plus, daca vom respira o perioada foarte lunga acesti compusi, este posibil sa ne imbolnavim de astm, sa creasca riscul inflamatiilor in organism si sa se altereze sistemul nervos, afectand inima. Studiul scoate la lumina faptul ca mai mult nu inseamna neaparat mai bine. Asadar, aromoterapia ar putea dauna sanatatii.

Ruxandra Raica

Sursa: www.livescience.com

Nota pentru articolul «Aromoterapia, o practica nu tocmai sanatoasa?»:1.00/ 5 (2 voturi)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.