Revista care te menține sănătos

Remedii naturale

Aloe vera, miracol al naturii

14 septembrie 2009
Share

Aloe vera este recunoscuta pentru proprietatile sale curative, dar si pentru rolul extrem de important in fabricarea cosmeticelor, fiind considerata un medicament natural. Farmacia Ta a cerut o parere specializata de la Excelenta Sa Ambasadorul Peru in Romania, Elard Escala, pentru a pune cap la cap povestea cu stiinta.

Aloe vera este o planta specifica zonelor calduroase si secetoase, cu inaltime variabila, intre 10 cm si 1 m. Locul in care creste trebuie sa fie luminos, iar pe timp de vara planta trebuie udata din abundenta. Este usor de recunoscut, are frunze lungi si relativ inguste, dar carnoase si suculente, cu nuante de albastrui si verde.

Remediu pentru ten, afectiuni ale ochiului si stomacului
Excelenta Sa ne-a povestit cum in Peru exista un satuc aproape uitat de lume si de civilizatie, recunoscut pentru prelucrarea acestei plante. Vraciul satului trata persoanele care sufereau de boli de piele sau aveau probleme cu tenul cu un gel obtinut din topirea frunzelor de aloe. Planta se poate folosi atat extern, cat si intern, in diferite combinatii si pentru diverse afecţiuni. Orice rana superficiala (arsura, zgarietura etc.) se vindeca mult mai usor cu gelul extras direct din frunze, neprelucrat. De asemenea, acneea dispare datorita aceluiasi gel neprelucrat, aplicat direct pe ten. Afectiuni ale ochiului, conjunctivita sau urcior, pot fi tratate diluand aloe in apa distilata. Sucul de aloe este detoxifiant, asa ca o cura pe baza de aceasta planta elimina toxinele din stomac si din colon. De altfel, aloe vera regenereaza mucoasa intestinala si neutralizeaza aciditatea gastrica. Astfel se poate administra si in prevenirea ulcerelor gastro-duodenale.

Aloe vera intareste sistemul imunitar
Planta intareste sistemul imunitar, are proprietati antiinflamatoare si este folosita cu succes ca adjuvant in unele boli printre care se numara si cancerul. Totodata purifica organismul, fiind un excelent remediu pentru mentinerea unei pieli frumoase si tinere.

Text: Olivia Dutu
Consultant: Excelenta Sa Ambasadorul Peru in Romania, Elard Escala

#tags   \  
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.