Revista care te menține sănătos

Alergii și intoleranțe

Alergiile la nivelul feței: cauze posibile

Dr. Roxana Claudia Mateescu, medic specialist geriatrie-gerontologie
25 martie 2022
Share
Alergiile la nivelul feței: cauze posibile

Alergii la nivelul feţei? Iată care sunt principalele cauze.

O reacție alergică reprezintă un tip de sensibilitate la un aliment consumat, inhalat sau atins. Acestea din urmă poartă denumirea de alergeni. Atunci când intrați în contact cu alergenii, organismul îi percepe ca fiind niște substanțe dăunătoare şi declanşează mecanismele de apărare.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena picăturile oculare Oftapic Allergy, care au acţiune calmantă şi reconfortantă pentru ochi roşii şi iritaţi, cu efect calmant în cazul alergiile oculare.

Iată care sunt cauzele posibile ale alergiilor de la nivelul feței:

Alergiile sezoniere

Alergiile sezoniere apar mai mult primăvara; iar simptomele se manifestă mai ales la nivelul feței și al ochilor. Dintre acestea amintim roșeața, mâncărimea, umflarea și lăcrimarea ochilor. Alergiile severe pot duce la conjunctivită alergică.

alergii, alergii la medicamente, alergiile alimentare, alergen,

Animalele şi insectele

Persoanele cu alergii la câini, pisici și alte animale prezintă simptome specifice, precum înfundarea și curgerea nasului. În plus, acest tip de alergie poate cauza și iritațiilor la nivelul pielii, mai ales la nivelul feței și al gâtului.

Mușcăturile de insecte pot provoca apariția iritațiilor și a schimbărilor pigmentării pielii.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena produsele RILASTIL XEROLACT, recomandate ca adjuvant în toate cazurile de psoriazis, ichtioza, eczemă cronică şi în cazurile de piele uscată cauzată de diabet.

Eczema sau dermatita atopică

Puteți avea eczemă dacă observați apariția unor iritații rugoase la nivelul pielii ce provoacă mâncărimi. Aceasta apare mai frecvent la nivelul feței, gâtului, al mâinilor și al genunchilor.

Persoanele care suferă de astm, alergii sezoniere sau alimentare sunt mai predispuse să dezvolte aceste simptome, dar nu întotdeauna.

Dermatita de contact: din ce cauza apare?

Dermatita de contact

Puteți avea o iritație roșie sau schimbări ale pielii la nivelul feței dacă ați atins o substanță pe care organismul o percepe ca pe un alergen. Această reacție este percepută ca dermatita de contact și poate fi declanșată de la substanțe otrăvitoare până la detergent sau chiar și alimente.

Puteți avea o reacție de fiecare dată când pielea a atins substanța. Din cauză că multe persoane au obiceiul să își atingă fața cu mâinile, de mai multe opri pe zi, dermatita poate apărea în jurul ochilor sau al gurii.

Anumite alimente

Alergiile alimentare sunt cele mai întâlnite forme de alergii. Severitatea acestora variază; pot apărea mai multe tipuri de simptome, precum cele digestive sau apariția unei iritații în jurul gurii.

O alergie severă (ce poate pune viața în pericol) poate cauza umflarea limbii și a gâtului. Această reacție se numește anafilaxie și necesită îngrijire medicală de urgență.

Cele mai multe alergii alimentare sunt cauzate de lapte, ouă, pește, fructe de mare, alune, soia și susan.

8 tipuri de alergii care interacţionează

Medicamente

Alergiile la medicamente sunt oarecum mai rare și variază în severitate și ca manifestări. Ele pot cauza iritații la nivelul feței și al brațelor. În cazuri mai grave pot să cauzeze o reacție anafilactică, punând viața în pericol.

Cele mai frecvente categorii de medicamente ce pot cauza apariția unei alergii sunt reprezentate de antibiotice, antiinflamatoare nesteroidiene, chimioterapice și anestezice.

Important! În cazul unei reacții alergice severe este necesar să nu amânați îngrijirea medicală de urgență, în special dacă prezentați tulburări de respirație, confuzie și stare de rău generală.

Nota pentru articolul «Alergiile la nivelul feței: cauze posibile»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.