Revista care te menține sănătos

Alergii și intoleranțe

Simptome comune ale alergiei sezoniere? Nu va lasati „dusi de nas”!

2 octombrie 2017
Share
Simptome comune ale alergiei sezoniere? Nu va lasati „dusi de nas”!

Odata cu venirea toamnei, stranutul, lacrimarea ochilor, tusea, rinoreea apoasa, presiunea la nivelul sinusurilor sunt considerate simptome specifice alergiei sezoniere. Polenul de ambrozie, sporii de mucegai, rugina, puful fructelor sunt doar cativa dintre triggerii unor manifestari care indica, de obicei, existenta unei alergii.

Tendinta este de a trece cu vederea astfel de reactii si de a le trata gresit, asteptand iarna si, implicit, disparitia lor. Totusi, daca simptomele persista si disconfortul nu dispare, daca medicatia recomandata nu are niciun efect, s-ar putea sa aveti mai mult decat o alergie sezoniera. De asemenea, exista posibilitatea ca administrarea unor medicamente sa duca la aparitia unor simptome asemanatoare cu cele ale alergiilor. Beta-blocantele si contraceptivele pot cauza congestie nazala. Fiti atenti daca ati inceput de curand un tratament nou! Totodata, acordati o atentie deosebita semnalelor pe care vi le transmite organismul si nu le ignorati!

Dieta persoanelor cu alergii respiratorii

Rinoree apoasa

Rinoreea (secretia nazala) apoasa insoteste alergia sezoniera. Daca observati, insa, ca lichidul curge mai ales atunci cand lasati barbia in jos si doar dintr-o singura nara, problema ar putea indica o scurgere a lichidului cefalorahidian. Sinusurile sunt despartite de zona creierului in care se afla acest lichid printr-o membrana subtire. Daca membrana este perforata, lichidul se poate scurge, punand in pericol sanatatea creierului.

Dureri la nivelul pometilor

Durerea localizata la nivelul pometilor si ochilor, insotita de secretii nazale atunci cand stranutati sau tusiti, indica mai degraba prezenta unei infectii, nu a unei alergii. Disconfortul poate afecta tamplele si fruntea, asa ca trebuie sa fiti precauti. Ar putea fi vorba despre o inflamatie cronica a mucoasei sinusului maxilar, mai ales daca observati si halena.

Fara gust si miros

Nu puneti aceste simptome neaparat pe seama unei alergii. Pierdea simturilor olfactiv si gustativ ar putea fi un indiciu ca aveti polipi care, uneori, din cauza ca provoaca congestie nazala trebuie indepartati chirurgical. Pe langa polipi, deviatia de sept este o alta cauza a congestiei nazale si poate duce la anosmie – absenta sensibilitatii olfactive. Daca observati astfel de simptome, adresati-va medicului!

secundara_simptome_alergii_inainte de DURERI DE CAP

Dureri de cap

Intr-adevar, alergiile pot da dureri de cap, dar cand acestea apar brusc, sunt de intensitate atat de mare incat va trezesc din somn si sunt insotite de senzatia de greata, atunci medicul trebuie anuntat in legatura cu aceste aspecte. Printre cauzele durerilor frecvente si suparatoare de cap se numara accidentul vascular cerebral, existenta unui anevrism cerebral etc.

Metode de ameliorare a alergiilor

Urticarie cronica

Urticaria este considerata o reactie alergica, insa daca nu dispare dupa sase saptamani, cauza nu este cu siguranta o alergie. Urticaria cronica se caracterizeaza prin existenta unor placi si papule pruritice edematoase, problema fiind mai des intalnita in cazul persoanelor cu disfunctii tiroidiene, cu un sistem imunitar slabit etc.

De ajutor ar fi sa pastrati un jurnal al alergiilor, pentru a urmari simptomele si momentele in care acestea apar. Astfel, ati putea deosebi o alergie de o problema de sanatate mai grava. In plus, in functie de moment, veti putea depista si factorii declansatori ai unui anumit tip de alergie.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.