Revista care te menține sănătos

Știri

Ajuta infidelitatea la slabit?

11 martie 2013
Share

Desi o metoda imorala, infidelitatea este eficienta in lupta cu kilogramele in plus. Cum e posibil acest lucru? Ei bine, se pare ca implicarea intr-o aventura pune multa presiune pe individ.

Minciunile, evitarea confruntarilor directe si ascunzisurile cauzeaza mult stres, corpul incepe sa produca adrenalina si cortizol, ritmul cardiac si presiunea arteriala cresc, persoana in cauza incepe sa respire mai repede si sa secrete mai multa serotonina. Toate aceste procese pot duce la arderea mai multor calorii decat in mod normal.

Pe de alta parte, trebuie luate in calcul si schimbarile comportamentale: oamenii care au relatii extraconjugale sunt mereu grabiti si nu de putine ori nu mai au timp sa manance. Plus ca isi spune cuvantul si presiunea fizica: in special barbatii doresc sa arate mai bine pentru noua partenera.

Toate acestea reies dintr-un studiu realizat pe 3.000 de voluntari. La sfarsitul acestuia, 52% dintre barbatii infideli au declarat ca au slabit, in medie, 2,7 kilograme, in timp ce 62% dintre femei au spus ca au scapat de circa 4,5 kilograme. Insa realizatorii studiului nu recomanda sa se recurga la o astfel de strategie pentru a arata mai bine.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Daily Mail

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.