Revista care te menține sănătos

Știri

Uleiul de masline poate preveni atacurile vasculare cerebrale

17 iunie 2011
Share

Un studiu realizat in Bordeaux, Franta, pe 7.600 de voluntari, cu varste peste 65 de ani, demonstreaza ca uleiul de masline inclus in alimentatie poate scadea riscul atacurilor cerebrale cu 41%.

Pe parcursul a 5 ani de studiu, participantii au fost impartiti in doua grupuri si le-au fost luate in considerare variabilele socio-demografice, regimul alimentar, activitatea fizica, indicele de masa corporal, precum si factorii care pot duce la aparitia unui atac vascular cerebral (AVC).

De asemenea, primul grup nu a consumat niciodata ulei de masline, iar cel de-al doilea beneficia de acest tip de ulei in regimul alimentar. La finalul experimentului, au fost semnalate 148 de cazuri de atac vascular cerebral in primul grup, in comparatie cu doar 27 de incidente in cel de-al doilea.

„Aceste rezultate demonstreaza rolul de protectie al uleiului de masline consumat de catre persoanele in varsta”, a declarat Cecilia Samieri, autoarea studiului si expert la Departamentul de Nutritie si Comportament Alimentar din cadrul Universitatii Bordeaux.

Sursa: firstwatch.jwatch.org

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.