Stiri

Uleiul de masline poate preveni atacurile vasculare cerebrale

vineri, 17 iunie 2011
Share

Un studiu realizat in Bordeaux, Franta, pe 7.600 de voluntari, cu varste peste 65 de ani, demonstreaza ca uleiul de masline inclus in alimentatie poate scadea riscul atacurilor cerebrale cu 41%.

Pe parcursul a 5 ani de studiu, participantii au fost impartiti in doua grupuri si le-au fost luate in considerare variabilele socio-demografice, regimul alimentar, activitatea fizica, indicele de masa corporal, precum si factorii care pot duce la aparitia unui atac vascular cerebral (AVC).

De asemenea, primul grup nu a consumat niciodata ulei de masline, iar cel de-al doilea beneficia de acest tip de ulei in regimul alimentar. La finalul experimentului, au fost semnalate 148 de cazuri de atac vascular cerebral in primul grup, in comparatie cu doar 27 de incidente in cel de-al doilea.

„Aceste rezultate demonstreaza rolul de protectie al uleiului de masline consumat de catre persoanele in varsta”, a declarat Cecilia Samieri, autoarea studiului si expert la Departamentul de Nutritie si Comportament Alimentar din cadrul Universitatii Bordeaux.

Sursa: firstwatch.jwatch.org

tonica
2017-05-10T17:48:38+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc