Revista care te mentine sanatos

Stiri

Transfuzie de sange efectuata intrauterin

joi, 19 iulie 2012
Share

O romanca in varsta de 39 de ani s-a prezentat la medic imediat ce a aflat ca este insarcinata si a facut mai multe analize, ocazie cu care a aflat ca are Rh negativ, iar sotul Rh pozitiv, incompatibilitate care ii putea dauna fatului.

Din acest motiv, medicii care supervizau sarcina au facut investigatii suplimentare si astfel au aflat ca fatul suferea de anemie. Fiindca risca sa moara in pantecul mamei, sa se nasca prematur sau cu malformatii, personalul medical de la Maternitatea Cuza Voda din Iasi i-a administrat gravidei o transfuzie de sange, intrauterin, cu patru saptamani inainte de nastere.

Interventia a fost efectuata in premiera in Romania, iar femeia a nascut apoi un copil perfect sanatos, cu o greutate de 3.400 de grame, pe cale naturala.

 

Cristina Ionescu

Nota pentru articolul «Transfuzie de sange efectuata intrauterin»:4.50/ 5 (2 voturi)
#tags   \   , ,
tonica
2017-05-10T17:44:43+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate