Revista care te menține sănătos

Afecțiuni ale sistemului circulator

Tipuri de tratament pentru hemoroizi

10 mai 2022
Share
Tipuri de tratament pentru hemoroizi

Hemoroizii sunt o afecţiune frecventă, întâlnită la aproximativ 90% dintre adulţi. Cauzele apariţiei hemoroizilor sunt fie constipaţia, sarcina sau sedentarismul, fie anumite boli care cresc presiunea în sistemul venos precum ciroza hepatică sau cancerul colorectal. Deşi sunt benigni, pot provoca crize foarte dureroase.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena crema rectală ProctoRapid, recomandată pentru reducerea disconfortului cauzat de hemoroizi. Formează o barieră mecanică emolientă, lubrifiantă şi protectoare la suprafaţa zonei inflamate, calmând durerea, iritaţia, senzaţia de usturime şi mâncărime.

Tratamentul pentru hemoroizi depinde de stadiul acestora. Există numeroase produse antihemoroidale ce pot fi achiziţionate din farmacii chiar şi fără reţetă, recomandate pentru ameliorarea simptomelor. În stadii mai avansate însă, singurul tratament recomandat este cel chirurgical.

Aflaţi ce tipuri de tratamente pentru hemoroizi există la ora actuală şi în ce constă fiecare dintre ele. 

tratament pentru hemoroizi,

Tratament pentru hemoroizi cu administrare locală

Unguentele sau supozitoarele pe bază de corticoizi, care au un efect antiinflamator puternic, aduc o calmare rapidă a simptomelor. Produsele lubrifiante care se pot cumpăra fără reţetă, spre deosebire de cele pe bază de corticoizi, vizează înmuierea materiilor fecale, întrucat constipaţia este unul dintre factorii agravanţi ai hemoroizilor. În schimb, nu sunt recomandate laxativele locale sau clismele, care pot traumatiza peretele anal.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Assista ProctoRapid supozitoare; dispozitiv medical recomandat pentru îngrijirea şi calmarea plagilor locale după iradiere în tratamentul cancerului de prostate; după operaţii anale; hemoroizi inflamaţi, cripte anale, fisuri şi fistule.

Tratamentul pentru hemoroizi cu administrare locală este disponibil sub diferite forme: unguente, creme, geluri, chiar supozitoare hemoroizi dacă introducerea lor nu este prea dureroasă. Toate aceste produse asociază proprietăţi vasculoprotectoare, antiinflamatoare şi anestezice. De asemenea, pot conţine extracte vegetale cunoscute pentru efectele calmante. Totodată, administrarea lor poate fi însotita de un tratament oral, însă acesta nu este indispensabil.

Legătura dintre constipaţie şi hemoroizi: cauze şi tratament

hemoroizi, tratament pentru hemoroizi,

Tratament pentru hemoroizi cu administrare orală

Ca şi tratamentul cu administrare locală, şi acest tip de tratament este simptomatic. Flebotonicele (medicamente care măresc tonicitatea pereţilor venelor) sunt foarte bine tolerate şi reduc semnificativ simptomele crizelor hemoroidale (dureri, sângerări) în cazul hemoroizilor interni. În cazul celor externi, efectul lor nu este demonstrat.

Antiinflamatoarele nesteroidiene, altele decât cortizonul şi derivatii lui, sunt foarte eficiente pentru calmarea durerii provocate de tromboza hemoroidală (cheaguri de sânge foarte dureroase în venele hemoroidale). Analgezicele sunt şi ele recomandate în acest tip de durere, excepţie făcând cele pe bază de acid acetilsalicilic, care poate amplifică sângerarea. Tratamentul pentru hemoroizi cu antiinflamatoare nesteroidiene este însă interzis femeilor insarcinate, carora, in schimb, le sunt recomandate flebotropicele (medicamente pe baza de plante sau sintetice). In urma administrarii flebotropicelor, dilatarea venelor hemoroidale scade semnificativ si calmarea simptomelor este rapida. De asemenea, acestea limiteaza recurentele crizelor hemoroidale.

 Despre hemoroizi, fără ruşine!

Un alt tip de tratament

Hidroterapia este tot un tratament simptomatic, care permite reducerea în dimensiuni a cheagurilor hemoroidale. Ea permite relaxarea vaselor sangvine aflate în jurul zonei afectate şi calmează durerile. După un timp, cheagurile se vor resorbi, apoi vor dispărea complet. Desigur, fiecare caz este diferit. De aceea, acest tip de tratament pentru hemoroizi poate funcţiona la o persoană şi la alta nu. În definitiv, tratamentul simptomatic nu este o soluţie de durată.

În consecinţă, persoanele care suferă de hemoroizi cronici trebuie să opteze pentru vindecarea completă a acestora, chiar dacă acest lucru înseamnă intervenţie chirurgicală.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.