Revista care te menține sănătos

Dermatologie

Tatuajul cosmetic semipermanent: atentie la normele de igiena!

6 ianuarie 2012
Share

Tatuajele cosmetice semipermanente reprezinta o metoda de colorare a pielii cu pigmenti care se introduc in straturile superioare ale epidermei prin tatuare, fara a atinge insa straturile vascularizate, si care dispar dupa o anumita perioada de timp. Din ce in ce mai multe doamne si domnisoare apeleaza la aceasta tehnica de infrumusetare ce poate corecta sau optimiza infatisarea.

Sprancenele, buzele sau ochii vor arata perfect in fiecare dimineata, fara prea mult efort si fara a petrece foarte mult timp in fata oglinzii. Majoritatea femeilor aleg aceasta metoda de infrumusetare din comoditate si nu numai, insa inainte de a apela la o astfel de procedura trebuie sa stiti ce presupune, ce avantaje, dar si ce dezavantaje prezinta.

Ce este, de fapt, tatuajul cosmetic semipermanent?

Efectuarea unui astfel de tatuaj dureaza de obicei cam doua ore si poate rezista pana la cinci ani, in functie de tipul de piele, de aparatura, dar si de calitatea pigmentilor utilizati. Aceasta metoda de tatuaj semipermanent presupune utilizarea unor pigmenti speciali, diferiti de cei utilizati la tatuajul permanent. De obicei, este nevoie de doua sedinte pentru ca pigmentul sa ramana bine fixat in piele. Avantajul pe care il prezinta tatuajul semipermanent este acela ca poate fi modificata forma si culoarea, in cazul in care posesoarea se va plictisi. Procedura nu este una foarte dureroasa, insa, oricum, saloanele specializate folosesc un gel anestezic care se aplica local.

In primele 24 de ore de la efectuarea acestei proceduri zona respectiva va fi usor inflamata, se va inrosi si se vor forma cojite care vor disparea in cateva zile. De asemenea, in prima saptamana tatuajul va fi foarte proeminent, insa incet-incet va capata un aspect natural, tocmai de aceea nu trebuie sa va faceti griji.

Implicatii psihologice

Tatuajul semipermanent poate corecta, de exemplu, sprancenele care si-au pierdut din grosime, lungime sau desime, poate reda increderea femeilor care si-au pierdut sprancenele in urma tratamentului chimioterapeutic, poate camufla petele depigmentate (cauzate de vitiligo), precum si cicatricile ramase in urma unor accidente, operatii sau arsuri. De cele mai multe ori, dorinta de imbunatatire a aspectului fetei porneste dintr-un complex de temeri si anxietate fata de propria persoana, iar femeile care apeleaza la o astfel de tehnica pot obtine rezultatele dorite fara prea mult efort. Tatuajul cosmetic semipermanent este o interventie „minora” ce contribuie la sentimentul de multumire de sine si de fericire

Dezavantajele tatuajului semipermanent

Tatuajul semipermanent se realizeaza cu ajutorul unor pigmenti care pot provoca reactii alergice. Prin utilizarea instrumentelor neigienice se pot transmite boli, precum hepatita sau infectiile cu stafilococi. Acul utilizat trebuie sa fie de unica folosinta, steril, iar o astfel de tehnica trebuie neaparat realizata intr-un salon specializat pe astfel de proceduri sau la clinicile de infrumusetare. Persoana care se ocupa de acest lucru trebuie sa aiba pregatire in domeniu, sa fi urmat cursuri speciale, sa tina cont de igiena si sa aibe experienta. Inainte de a alege salonul sau clinica la care vreti sa mergeti, interesati-va in prealabil de pe site-urile de specialitate si nu cautati ofertele ieftine, pentru ca in spatele unei astfel de oferte exista intotdeauna ceva suspect.

Tatuajul cosmetic semipermanent este o tehnica de infrumusetare pana la urma, insa, daca nu este corect executata si daca nu se tine cont de normele de igiena, se poate transforma intr-o experienta neplacuta!

Ruxandra Raica

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.