Revista care te menține sănătos

Știri

Sentimentele negative pun in pericol sanatatea

14 septembrie 2009
Share

Un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea McGill din Montreal a dus la formularea unei concluzii importante in domeniul sanatatii fizice si psihice: starile emotionale depresive, apatia, anxietatea sunt un important factor de risc pentru starea de sanatate fizica a individului.

Principalul segment afectat de depresie si apatie este sistemul cardiovascular. Pe langa faptul ca astfel de persoane sunt mai predispuse la producerea unui infarct, acestea inregistreaza si o recuperare mult mai lenta. Solutia pentru remedierea acestei probleme vine atat din cadrul terapiei medicamentoase, cat si din planul psihoterapiei.
Studiul a avut ca subiecti 408 de familii in care exista un membru ce suferise un infarct. Acestia au completat regulat chestionare care sa contorizeze gradul de apatie al indivizilor, comparand in acelasi timp cu nivelul de recuperare. S-a concluzionat astfel ca si un nivel scazut de apatie aduce o intarziere in procesul de recuperare, la fel ca in cazul apatiei majore.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.