Revista care te menține sănătos

Știri

Anestezia generala: la pacientii intre 40 si 60 de ani nu prezinta pericol pentru creier

26 ianuarie 2016
Share

Anestezia generala este o procedura medicala extrem de dezbatuta de catre comunitatea stiintifica: periculoasa pentru creier inainte de varsta de 4 ani, riscanta pentru memoria copiilor si uneori chiar ineficienta, aceasta nelinisteste majoritatea pacientilor cand vine vorba despre efectele sale secundare asupra sanatatii. Cu toate acestea, un studiu realizat de catre expertii Clincii Mayo din Statele Unite arata ca anestezia generala nu ar avea consecinte asupra pacientilor cu varste cuprinse intre 40 si 60 de ani. Anestezia generala ar putea afecta creierul dupa 60 de ani.

Dupa 60 de ani, ar putea afecta performantele cognitive

Anchor Cercetatorii au analizat datele medicale a 1.731 de pacienti cu varste intre 70 si 89 de ani de-a lungul a 5 ani de zile – au studiat, mai ales, perfomantele cognitive. Dintre cele 536 de persoane care sufereau disfunctii cognitive, proportia pacientilor operati sub anestezie generala cu varste intre 40 si 60 de ani nu era semnificativa. Nu s-a putut gasi niciun fel de corelatie intre numarul de anestezii generale si nivelul declinului cognitiv. Daca este efectuata insa dupa 60 de ani, anestezia generala ar putea avea consecinte asupra creierului, riscul fiind intre 2 si 55%.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Topsante.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.