Revista care te menține sănătos

Știri

Diamantele ar putea contribui la detectarea cancerului

14 octombrie 2015
Share

„Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei”, cel putin asa suna titlul unei celebre melodii cantate de catre regretata Marilyn Monroe. Un nou studiu dezvaluie insa ca diamantele nu sunt doar cele mai bune prietene ale femeilor, ci si ale barbatilor. De ce spunem asta?

Deoarece ar putea contribui la detectarea cancerului in stadii incipiente. O versiune sintetica a diamantelor – nanodiamante − ar putea depista prezenta cancerului cu ajutorul imagisticii prin rezonanta magnetica.

Se vor folosi diamante sintetice

Pentru acest studiu, echipa de cercetatori a supus nanodiamantele unui proces numit hiperpolarizare, in care atomii dintr-un diamant sunt aliniati pentru a produce un semnal care sa poata fi preluat de catre IMR. Prin atasarea diamantelor hiperpolarizate de moleculele care targeteaza cancerul, miscarea moleculelor in organism poate fi urmarita. Cercetatorii sugereaza ca, desi diamantele sunt pietre foarte scumpe, versiunile sintetice sunt mai ieftine si disponibile la scara larga. Cercetatorii planuiesc sa testeze eficienta nanodiamantelor hiperpolarizate pentru a detecta cancerul la animale.

Ruxandra Dumitrescu

Sursa: Medicalnewstoday.com

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.