Revista care te menține sănătos

Știri

Miscarea Food Revolution ajunge si in Romania pe 18 august

13 august 2012
Share

„Suntem pe cale sa pierdem razboiul impotriva obezitatii in Statele Unite! Copiii nostri sunt supraponderali si hraniti cu alimente aproape exclusiv procesate, iar generatia de astazi ar putea fi prima generatie din istorie care va trai mai putin decat parintii lor.” Aceasta este premisa de la care a pornit ideea de Food Revolution a lui Jamie Oliver, cunoscut pasionatilor de gastronomie din Romania datorita emisiunilor sale culinare nonconformiste.

„Una din trei persoane adulte si unul din sase copii sufera de obezitate, potrivit datelor provenite de la Centrul pentru Evidenta Bolilor din America, iar afectiunile asociate cu obezitatea, precum diabetul tip 2 si unele tipuri de cancer, vor deveni principalele cauze de deces in tarile puternic industrializate daca nu se adopta masuri urgente”, a declarat la inceputul acestui an Jamie Oliver.

Miscarea Food Revolution initiata de Jamie Oliver consta in realizarea de emisiuni de tip reality show in cantinele scolilor, unde bucatarul-vedeta ii invata pe copii sa manance sanatos si sa renunte la mancarea de tip fast-food care ii face obezi.

Desi evenimentul programat in capitala nu va beneficia de prezenta carismaticului Jamie, organizatorii sunt convinsi ca echipa desemnata sa se ocupe de promovarea unui stil sanatos in randul copiilor si al adolescentilor se va descurca impecabil. Echipa va fi coordonata de catre Daniela Miscov, fondatoarea atelierului de povesti si teatru interactiv Artelier D, iar printre cei care sprijina acest eveniment se numara editura Curtea Veche si Libraria Bastilia.

Atelierul se adreseaza copiilor cu varste intre 3 si 5 ani, care vor asculta o poveste antrenanta si vor invata sa prepare, inspirati de retetele lui Jamie Oliver, un iaurt de bivolita cu fructe de padure si miere proaspat scoasa din stup. Intrarea este libera, iar numarul familiilor care pot participa la eveniment este limitat, tocmai de aceea participarea se face pe baza de rezervare.

Evenimentul va avea loc pe 18 august, de la ora 10.30, la restaurantul Frufru (Str. Batistei, nr. 1).

Urmatorul eveniment din seria „Micii bucatari” va avea loc la Libraria Bastilia (Piata Romana, nr. 5) pe data de 15 septembrie si va prezenta o aventura in jurul volumului „Inchide ochii! Povestea semintei” de Dumitru Radu Popa, alaturi de „seminte si fructe care te fac mare”: dovleac, floarea-soarelui, alune, migdale, stafide, nuci si fistic.

Paula Rotaru

Sursa: www.romania-insider.com

http://www.youtube.com/watch?v=j6nDtr0mgco&feature=player_embedded#!

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.