Revista care te menține sănătos

Wellness club

Putere, frumuseţe şi carismă. Secretele actriţei Jennifer Aniston, la 50 de ani

Alin Claudiu Popescu; sursa: eatthis.com; sursa foto: shutterstock, instagram: harpersbazaarus
17 septembrie 2019
Share
Putere, frumuseţe şi carismă. Secretele actriţei Jennifer Aniston, la 50 de ani

Ajunsă la 50 de ani, Jennifer Aniston arată impecabil şi îşi bucură în continuare fanii cu apariţii de senzaţie. Actriţa din Friends (Prietenii tăi) munceşte însă din greu pentru a-şi păstra acest look de invidiat.

Sport mult, alimentaţie corectă, o hidratare corespunzătoare, dar şi o mentalitate de femeie învingătoare o fac pe cea care i-a dat viaţă personajului Rachel Green (pentru care a câştigat un premiu Emmy, un Glob de Aur și un premiu Screen Actors Guild Award) să fie în continuare în lumina reflectoarelor. Iată care sunt secretele unei minţi şi unui corp aproape de perfecţiune.

Femeilor nu le-a fost permis niciodată să aibă putere. Astăzi, puterea femeilor mi se pare sexy, la fel ca inteligenţa, capabilitatea şi creativitatea lor. Jennifer Aniston, InStyle, septembrie 2019.

Mult sport, pentru un corp armonios

Numită în 2016 „Cea mai frumoasă femeie din lume” de prestigioasa revistă People, Jennifer ştie că trebuie să păstreze standardele la cel mai înalt nivel. Şi pentru asta: „Fac exerciţii aproape în fiecare zi, 40 de minute de exerciţii cardio: bicicletă spinning, eliptică sau alergări pe bandă, ori o combinaţie cu cele trei”, a declarat Jennifer pentru InStyle. Dar asta nu e tot. Pentru a se menţine în formă, Jennifer face şi antrenamente pe intervale de intensitate (High Intensity Interval Training).

„Lucrez cu antrenorul meu 30 de minute pe zi. Mă pune să car frânghii foarte grele şi să arunc cu mingi medicinale în pereţi, dar şi multe alte tipuri de exerciţii. Nu mai făcusem aşa ceva niciodată, dar îmi place la nebunie!”, spune frumoasa Jennifer, într-un interviu pentru Shape.

Exerciţii, chiar şi în vacanţă!

În general, atunci când plecăm în vacanţă ne întoarcem cu câteva kilograme în plus. Nu şi Jennifer Aniston, care nu călătoreşte niciodată fără a-şi lua ganterele de 3 kg cu ea! Şi asta pentru că, spune ea, nu există nicio scuză pentru a nu face zilnic sport. Şi tindem să-i dăm dreptate, ţinând cont de modul în care arată.

Shake-urile dimineţii

La micul dejun, Jennifer apelează la shake-uri bogate în proteine. „Îmi fac un shake rapid cu pulbere de proteine, spanac, pulbere de maca, fructe de pădure şi pudră de vitamina C. Nu am fost niciodată o fană a micului dejun, dar m-am străduit să devin!”, a spus pentru Shape. Interesant este că în nicio reţetă a sa nu există zahăr adăugat, un factor important pentru silueta pe care o afişează.

Dieta Zone

Pe partea de alimentaţie, Jennifer este o admiratoare a dietei Zone. Creat de dr. Barry Sears, acest regim sugerează o dietă zilnică, astfel: 30% proteine, 40% carbohidraţi şi 30% grăsimi sănătoase. În cazul femeilor nu trebuie depăşite 1.200 de calorii pe zi, iar în cazul bărbaţilor, 1.500.

Foto: harpersbazaarus

Deliciile culinare, cu moderaţie

Alimentaţia reprezintă un factor major în menţinerea greutăţii corporale. Jennifer ştie acest lucru şi spune că moderaţia este cheia unui trup de vis. „Nu mă înfometez într-un mod extrem. Sfatul meu este să nu mai mâncaţi junk-food în fiecare zi!”, spune ea pentru Women’s Health. Dar, în final, este şi ea om, ceea ce înseamnă că are şi puncte sensibile. „Chipsurile tortilla! Făcute în casă, sunt foarte bune, pufoase şi crocante!”, a declarat actriţa pentru Bon Appétit.

Apă plată cu… cu lămâie

Mai ţineţi minte că apa plată era automat asociată cu fotomodelele? Se pare că nu este valabil doar pentru ele. „De obicei, imediat ce mă trezesc îmi fac o cană cu apă caldă, în care adaug o felie de lămâie”, spune vedeta pentru Well+Good. Şi ştiinţa confirmă sfatul lui Jennifer. Un studiu al Departamentului de Nutriție, Alimentaţie și Exerciții fizice, Virginia Tech, SUA, arată că adulţii care consumă apă înainte de masă slăbesc, pe o perioadă de 12 săptămâni, cu 2 kg mai mult decât cei care nu consumă. În plus, lămâia, la fel ca apa, ajută la accelerarea metabolismului.

Apă distilată şi cu electroliţi

Un alt secret al frumoasei americance stă în hidratare. Jennifer a declarat pentru Shape că bea, în fiecare zi (!!!), 3 litri de apă distilată, care conţine electroliţi. În procesul de fabricaţie, această apă este filtrată printr-un procedeu inovator, după care îi este adăugată clorură de magneziu, bicarbonat de potasiu şi clorură de calciu.

Puterea minţii

Faptul că a făcut 50 de ani nu a speriat-o. Are o sumedenie de planuri pentru viitor, este întotdeauna optimistă şi este mândră de cum arată. Doar că… „Lucrurile nu s-au schimbat în niciun fel la 50 de ani. Mă simt incredibil din punct de vedere fizic! Aşadar, este ciudat că deodată încep să primesc mesaje de genul «Arăţi senzaţional pentru vârsta ta!». Cred că ar trebui să stabilim nişte reguli de etichetă în legătură cu genul acesta de adresări”, spune Jeniffer, un pic deranjată de referirile la vârstă, pentru InStyle.

Nota pentru articolul «Putere, frumuseţe şi carismă. Secretele actriţei Jennifer Aniston, la 50 de ani»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.