Revista care te menține sănătos

Wellness club

Cum să alegi saboții medicali potriviți nevoilor tale profesionale

22 august 2023
Share
Cum să alegi saboții medicali potriviți nevoilor tale profesionale

Personalul care lucrează în domeniul medical are nevoie atât de siguranță, cât și de confort în timpul desfășurării diverselor activități specifice. Din acest motiv, alegerea unui tip de încălțăminte potrivită este esențială – în special dacă este vorba despre foarte multe ore consecutive petrecute fără a vă așeza și a vă odihni. Una dintre alegerile cele mai populare printre persoanele care lucrează într-un spital sau într-o clinică o reprezintă saboții medicali. Este important, atunci când achiziționați o pereche de saboți medicali, să țineți cont de unele recomandări ale specialiștilor și să luați în considerare anumite aspecte pentru a vă asigura că veți beneficia atât de siguranță, cât și de confortul de care aveți nevoie.

Pe primul loc este confortul

Având în vedere faptul că profesioniștii din domeniul medical sunt obligați, prin prisma serviciului, să petreacă foarte mult timp deplasându-se de la un pacient la altul în cadrul spitalului sau al clinicii, este foarte important ca saboții medicali să fie suficient de confortabili. Este recomandat ca talpa să fie fabricată dintr-un material care să amortizeze șocul resimțit la atingerea suprafeței de deplasare și trebuie să fie suficient de dură pentru a asigura piciorului suportul necesar. Pentru un plus de confort de-a lungul orelor de program, specialiștii recomandă și utilizarea unor branțuri ergonomice.

saboți medicali, saboți, picioare,

Trebuie să asigure stabilitate și să poată fi ajustați

Este foarte important și ca saboții medicali pe care îi achiziționați să se poată ajusta și să vă asigure stabilitate. Având grijă la acest aspect, evitați multe posibile accidentări în timpul serviciului – așa cum sunt, de exemplu, alunecările. Atunci când optați pentru o pereche de saboți medicali care au curele reglabile sau un sistem de închidere, aceștia pot fi ajustați în funcție de nevoile dumneavoastră – de exemplu, în momentele în care picioarele ajung să se umfle din cauza statului în picioare pentru prea mult timp.

Materialele din care sunt fabricați trebuie să mențină igiena piciorului

O altă recomandare importantă a specialiștilor pentru persoanele care au nevoie să achiziționeze o pereche de saboți medicali este aceea de a cumpăra doar produse fabricate din materiale de foarte bună calitate. Este vorba despre materiale care să permită pielii picioarelor să respire, pentru a-și putea regla în acest fel temperatura. Atunci când optați pentru materiale antimicrobiene, acestea au capacitatea de a preveni inevitabilele acumulări de bacterii. Un alt avantaj, în afară de menținerea unei bune igiene a picioarelor, îl reprezintă faptul că saboții medicali fabricați din materiale de calitate reușesc să prevină și mirosurile neplăcute.

Căutați saboți medicali care să reziste în timp

Domeniul medical este, de cele mai multe ori, unul solicitant pentru personalul de specialitate. Acesta este motivul pentru care specialiștii le recomandă să achiziționeze saboți medicali rezistenți la uzură. Medicii și asistentele se pot confrunta cu suprafețe care să fie umede și alunecoase, de aceea este ideal ca saboții aleși să aibă o construcție solidă și o talpă rezistentă. Revenim și la calitatea materialelor din care sunt fabricați, pentru că este nevoie de unele foarte bune pentru a trece testul timpului și al utilizării de zi cu zi.

Designul și aspectul saboţilor medicali

În afară de faptul că saboții medicali trebuie să fie funcționali pentru persoana care îi poartă, nu poate fi neglijat aspectul estetic al acestora. Atunci când îi alegeți, puteți să țineți cont de culoarea echipamentului pe care îl folosiți la cabinet, la clinică sau la spitalul unde lucrați. În afară de culoarea uniformei, se poate să existe niște cerințe speciale la locul de muncă în ceea ce privește modelele dintre care puteți alege. Luând în calcul oferta variată, puteți opta pentru niște modele și niște culori care să și arate bine și care să vă și reflecte profesionalismul și atitudinea.

Saboți medicali. Calitatea și prețul lor

Având în vedere faptul că saboții medicali sunt foarte solicitați în timpul folosirii, este esențial să nu alegeți modele ieftine. Chiar dacă investiția este una puțin mai mare, este în avantajul dumneavoastră pe termen lung – atât din punct de vedere al confortului, cât și al siguranței. Saboții medicali de calitate superioară sunt mai rezistenți și nu vă pun piciorul în pericol din cauza felului în care au fost proiectați sau din cauza materialelor de slabă calitate. Foarte important, înainte de achiziționa orice pereche de încălțăminte, asigurați-vă că este numărul de care aveți nevoie și că vi se potrivesc.

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.