Revista care te menține sănătos

Coronavirus

Pacienţii care au avut COVID-19 au imunitate, dar ar putea transmite coronavirusul

26 ianuarie 2021
Share
Pacienţii care au avut COVID-19 au imunitate, dar ar putea transmite coronavirusul

Persoanele care au fost bolnave de COVID-19 au imunitate pentru minimum 5 luni dar, atenţie, ar putea fi purtătoare şi ar putea transmite coronavirusul. Conform unei cercetări a organizaţiei guvernamentale britanice Public Health England, coronavirusul poate fi purtat în cavitatea nazală sau în gât, de către persoanele care au fost bolnave, existând riscul de a infecta alţi oameni. Studiul SIREN a fost publicat pe site-ul guvernului britanic gov.uk şi a fost susţinut de Departamentul de Sănătate și Asistență Socială și Sănătate Publică al Angliei şi de guvernele din Scoţia, Ţara Galilor și Irlanda de Nord.

Pacienţii care au avut COVID-19 fac forme mai uşoare după reinfectare

Imunitatea dobândită ca urmare a COVID-19 oferă o protecție în 83% dintre cazuri împotriva reinfecției, comparativ cu persoanele care nu au avut boala înainte. Acest lucru pare să dureze cel puțin 5 luni de la prima îmbolnăvire.

„Acest studiu ne-a oferit cea mai clară imagine de până acum a naturii protecției anticorpilor împotriva COVID-19, dar este esențial ca oamenii să nu înțeleagă greșit aceste descoperiri care sunt încă în faze timpurii. Știm acum că majoritatea celor care au avut virusul și au dezvoltat anticorpi sunt protejați de reinfecție, dar acest lucru nu este 100% și nu știm încă cât durează protecția exact. Important este că oamenii ar putea încă să transmită virusul. Dacă ați avut deja boala considerăm că este puțin probabil să dezvoltați infecții severe, dar există totuși riscul de reinfectare și de a transmite coronavirusul”, a declarat prof. Susan Hopkins, consilier medical senior la Public Health England și coordonatorul studiului SIREN.

Studiul va continua să urmărească participanții timp de 12 luni pentru a obţine date suplimentare referitoare la imunitatea după îmbolnăvirea de COVID-19, eficacitatea vaccinurilor și în ce măsură persoanele cu imunitate sunt capabile să fie purtătoare și să transmită virusul. Cercetătorii britanici spun că după infectarea cu COVID-19 este extrem de important ca oamenii să poarte mască în continuare, să se spele des pe mâini şi să respecte normele de distanţare socială.

Nota pentru articolul «Pacienţii care au avut COVID-19 au imunitate, dar ar putea transmite coronavirusul»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.