Revista care te menține sănătos

Știri

O ora in plus de somn reduce sensibilitatea la durere

4 decembrie 2012
Share

Daca dormiti cu o ora in plus fata de cum obisnuiti, acest lucru ar putea imbunatati in mod semnificativ vigilenta unei persoane si ar putea reduce sensibilitatea la durere, spun oamenii de stiinta. De fapt, cercetatorii sustin ca 10 ore de odihna pe noapte sunt mult mai eficiente decat administrarea codeinei care reduce durerile.

Pentru a se ajunge la rezultatele prezentate mai sus a fost realizat un studiu la care au participat 18 voluntari care s-au odihnit fie dupa propriul orar de somn, fie au dormit 10 ore pe noapte. Cercetatorii americani au masurat somnolenta din timpul zilei utilizand o metoda standard pentru a diagnostica problemele de somn, analizand undele cerebrale, miscarile ochilor si tonusul muscular. Sensibilitatea la durere a fost evaluata folosind o sursa de caldura.

Persoanele care dormisera cu 1,8 ore mai mult fata de programul lor normal de somn erau mult mai active in timpul zilei si mai putin sensibile la durere. Se pare ca sensibilitatea la durere poate aparea atunci cand o persoana este foarte obosita.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

#tags   \   , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.