Revista care te menține sănătos

Digestie

O inima sanatoasa iubeste mai mult!

15 mai 2024
Share

In fiecare zi, o inima normala se contracta de aproximativ 100 000 de ori, la o rata regulata intre 60 si 100 batai pe minut. La adult, o rata mai rapida de 100 de batai pe minut se numeste tahicardie.

Multi oameni experimenteaza batai rapide si tranzitorii ale inimii, ca raspuns normal la o activitate fizica intensa, stres, anxietate sau consumul unor alimente sau bauturi care contin cafeina. Cand inima bate prea repede, camerele inferioare ale inimii nu au suficient timp sa se umple cu sange si, ca urmare, nu pot pompa suficient sange catre organele corpului. Tratamentul depinde de cauza si trebuie efectuat un consult medical specializat. Cea mai buna metoda de prevenire, asupra careia ma voi si opri, este adoptarea unui stil de viata sanatos pentru inima. In acest scop, specialistii revistei Farmacia Ta va recomanda mentinerea unei greutati optime, consumul de alimente sanatoase, practicarea unei activitati fizice in mod regulat, renuntarea la fumat, controlul medical periodic. Informatii suplimentare privind prevenirea bolilor cardiovasculare puteti obtine si din farmaciile Catena, in cadrul programului „O inima sanatoasa iubeste mai mult!”.

Text: Otilia Ostrotki

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.