Revista care te mentine sanatos

Stiri

Nou test in diagnosticarea orbirii

2 martie 2010
Share

Pana de curand, oamenii de stiinta credeau ca nimic nu poate prevesti predispozitia in dezvoltarea degenerescentei maculare, principala cauza a orbirii, ce apare adesea fara simptome.

Recent, s-a pus la punct un test de saliva, care arata daca acest risc exista sau nu. Avantajul acestui test, disponibil in Marea Britanie la pretul de 399 de lire sterline, este ca se poate face acasa. Testul trebuie sa fie trimis apoi unui centru de analize de unde se va primi raspunsul in termen de 14 zile. Practic testul depisteaza niste gene responsabile de aparitia acestei afectiuni.In cadrul experimentelor realizate de Optegra, o companie specializata in oftalmologie, s-a aratat ca acest test de saliva are o acuratete de 100%.

www.dailymail.co.uk

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate