Revista care te menține sănătos

Nutriție

Migdalele, fructe savuroase cu beneficii de neegalat

20 septembrie 2017
Share
Migdalele, fructe savuroase cu beneficii de neegalat

Forma de inima a migdalelor nu este deloc intamplatoare, numeroase studii demonstrand de-a lungul timpului efectele nepretuite ale acestor fructe asupra sanatatii inimii. Originare din tarile asiatice, migdalele erau consumate de catre exploratorii din antichitate pentru proprietatile lor stimulante si vindecatoare.

Se spune ca migdalele erau ingredientul cel mai de pret in painea faraonilor egipteni, si asta deoarece in acele vremuri se credea ca aceste fructe au un nebanuit potential… afrodiziac.

Contrar zvonurilor aparute la initiativa unor nutritionisti care sufera de exces de zel, potrivit carora migdalele fac parte din lista care contine si „nu avem voie sa le mancam pentru ca au continut mare de grasimi”, cercetarile realizate in ultimele doua decade demonstreaza ca aceasta recomandare este una complet gresita. Migdalele sunt o sursa extraordinara de grasimi „bune”, nutrienti, proteine, fibre, minerale si antioxidanti, iar daca se respecta cantitatea zilnica recomandata, aceste fructe pot constitui un ajutor pretios in mentinerea sanatatii pe toate planurile.

Consumul regulat de migdale mentine greutatea in limitele normale si previne diabetul

Acizii grasi esentiali Omega-6, in combinatie cu continutul crescut de fibre din migdale, contribuie la suprimarea poftelor alimentare „necuviincioase” si la senzatia de satietate pe o perioada lunga. Astfel, persoanele care sunt la dieta si care consuma migdale vor fi mai putin tentate sa manance alimente hipercalorice si vor slabi intr-un timp mai scurt.

De asemenea, fibrele din midgale ajuta digestia prin cresterea nivelului bacteriilor benefice din aparatul digestiv, protejandu-va totodata de probleme precum balonarea, constipatia, diareea, sindromul de colon iritabil sau chiar cancerul de colon.

Un studiu publicat in jurnalul American College of Nutrition arata ca un consum zilnic de 100 grame de migdale poate preveni instalarea diabetului zaharat. Acest lucru este posibil deoarece migdalele imbunatatesc rezistenta la insulina si ajuta la reglarea nivelului de glucoza din sange.

secundara_migdale_inainte de MIGDALELE SCAD NIVELUL DE COLESTEROL RAU

Migdalele scad nivelul de colesterol „rau” si previn bolile cardiovasculare

Vitamina E si folatii din migdale, precum si grasimile sanatoase mononesaturate si polinesaturate ajuta la cresterea nivelului de colesterol benefic pentru organism (HDL) si la scaderea nivelului de LDL-colesterol, numit si colesterol „rau”. In plus, acidul folic din migdale ajuta la echilibrarea nivelului de homocisteina din organism, compus despre care se stie ca poate contribui la depunerea placilor de amiloid pe artere, favorizand aparitia bolilor cardiovasculare.

Magneziul si potasiul sunt minerale esentiale care se regasesc in compozitia migdalelor si care ajuta la buna functionare a sistemului muscular si nervos, protejand sanatatea prin tinerea sub control a tensiunii arteriale si transportul eficient al oxigenului si nutrientilor catre organele vitale din organism.

Migdalele – hrana pentru creier si sprijin pentru oase

Migdalele sunt fructele in coaja lemnoasa cu cea mai mare cantitate de calciu, devenind astfel ideale pentru persoanele vegetariene care nu consuma produse lactate. Calciul, magneziul, cuprul si fosforul din migdale ajuta la mentinerea sanatatii oaselor si dintilor, iar fenilalanina este o alta substanta chimica ce poate impiedica declinul cognitiv cu pana la 40%. De asemenea, toate mineralele continute in migdale contribuie la cresterea nivelului de energie, ajutandu-va sa faceti fata cu brio exercitiilor extenuante de la sala sau unei zile stresante la serviciu.

Un rasfat pentru piele si podoaba capilara

Beneficiile migdalelor vizeaza si ritualul nostru de frumusete. Vitamina E continuta este folosita de foarte mult timp in produsele cosmetice, datorita proprietatilor hidratante, antiinflamatoare si calmante ale acesteia. Cercetarile au relevat ca migdalele joaca un rol important in protectia pielii impotriva razelor ultraviolete, iar grasimile mononesaturate sunt o resursa importanta de uleiuri esentiale (acid ursolic si acid oleic), benefice pentru pielea deshidratata si predispusa la acnee. De asemenea, uleiul de migdale poate fi utilizat pentru hidratarea si revigorarea parului, facandu-l mai stralucitor si mai rezistent.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.