Revista care te menține sănătos

Medicină generală

Microbii, colegii nostri de birou

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
27 iunie 2022
Share
Microbii, colegii nostri de birou

V-ati intrebat vreodata cati microbi sunt pe lucruri aparent curate si pe care le folositi frecvent? De exemplu, pe tastatura sau pixul cu care mai luati notite, din cand in cand. Raspunsul s-ar putea sa va surprinda.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Gelul de mâini antibacterian cu aloe vera Genera, care curăţă pielea instant, fără clătire.

Cele mai multe persoane se asigura ca locuinta este mereu curata si dezinfectata. Insa, locul in care petreceti o buna parte din timp – biroul, s-ar putea sa fie de mult mai multe ori infectat cu bacterii daunatoare sanatatii. Curatenia si dezinfectia este foarte importanta la locul de munca, deoarece acolo stati mai mult de 40 de ore pe saptamana, iar cantitatea de persoane dintr-un singur loc este mult mai mare, comparativ cu casa in care locuiti. Iata care sunt obiectele pline de microbi de la birou.

Dozatorul de apa

Acesta este un accesoriu important in birou, pentru ca indiferent de sezon trebuie sa ne hidratam corespunzator. Insa, tinand cont de numarul de persoane care il folosesc, acesta este unul dintre cele mai infectate obiecte de la birou.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar ViroProtect Rapid; care conţine 9 ingrediente active, ce contribuie la menţinerea sănătăţii sistemului imunitar.

Frigiderul

Locul in care va tineti alimentele si gustarea la birou, frigiderul este si un loc care favorizeaza acumularea bacteriilor. De aceea, ar trebui curatat si dezinfectat o data la doua-trei zile.

microbi

Cuptorul cu microunde

In functie de marimea biroului, cuptorul cu microunde poate fi folosit pana la de 30 de ori pe zi, acumuland numeroase particule si resturi de mancare. In acest fel se formeaza un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor.

Dozatorul de sapun

Dozatorul de sapun din baie poate fi contaminat cu materii fecale. Este important ca fiecare dintre persoanele care il folosesc sa se spele riguros pe maini inainte si dupa ce folosesc toaleta.

microbi

Biroul

Pe birou se pot intalni pana la 10 milioane de germeni si poate „gazdui” pana de 400 de ori mai multe bacterii comparativ cu vasul de toaleta. Pentru a mentine spatiul de lucru curat si sanatos, este indicat sa-l curatati saptamanal cu servetele antibacteriene sau cu o solutie pe baza de otet.

Tastatura de la calculator

Tastaturile reprezinta un mediu perfect pentru dezvoltarea bacteriilor. Celulele pielii, resturile de mancare si transpiratia sunt doar cateva dintre motivele pentru care s-ar putea dezvolta bacteriile. Stergeti tastatura calculatorului in fiecare zi cu servetele antibacteriene.

Virusuri si bacterii. Care este diferenta?

secundara_obiecte_microbi

Mouse-ul de la calculator

Mouse-ul de la calculator este folosit intens de-a lungul zilei, iar expunerea la bacteriile generate de transpiratie, praf si resturi alimentare il poate face un adevarat „cuib” de bacterii.

Imprimanta

Imprimanta este un obiect intens folosit de-a lungul zilei si nu doar de o singura persoana, ceea ce favorizeaza acumularea de bacterii. Este indicat sa curatati imprimanta cu servetele antibacteriene inainte de fiecare utilizare.

Suprafete si obiecte pline de microbi

Creioanele si pixurile

Creioanele si pixurile sunt cel mai folosite si des imprumutate obiecte de la birou. Atingerea acestora de un numar mare de persoane favorizeaza dezvoltarea si inmultirea bacteriilor, precum si transmiterea acestora. Este recomandat sa evitati imprumutarea obictelor personale de birou si sa le dezinfectati cat mai des.

Se recomanda ca fiecare persoana de la locul de munca sa respecte regulile de igiena si sa dezinfecteze lucrurile folosite la comun. In acest fel, este redusa dezvoltarea si inmultirea bacteriilor, precum si transmiterea lor de la o persoana la alta.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.