Revista care te menține sănătos

Știri

Mai putin de 6 ore de somn pe noapte: risc de accident vascular cerebral

13 iunie 2012
Share

Persoanele care dorm mai putin de 6 ore pe noapte prezinta un risc semnificativ de a face un accident vascular cerebral. Cercetatorii au descoperit ca oamenii de varsta mijlocie care au astfel de probleme cu somnul au sanse mai mari de a suferi un accident vascular cerebral fata de cei care dorm 9 ore pe noapte, chiar daca cei din prima categorie au o greutate optima si nu au nici antecedente in familie.

Rezultatele au reiesit in urma unui studiu la care au participat 5.000 de persoane care aveau de la 45 de ani in sus si care au fost monitorizate timp de 3 ani. Cei care au dormit mai putin de 6 ore au experimentat simptome, precum senzatia de amorteala, pierderea vederii sau incapacitatea brusca de a se exprima verbal sau in scris. Oamenii de stiinta de la Universitatea din Alabama au descoperit ca privarea de somn are un impact major, chiar si luand in considerare varsta, greutatea si alte riscuri, printre care si hipertensiunea arteriala.

Obiceiurile ce tin de somn pot exacerba aceste simptome. Este deja cunoscut faptul ca apneea este legata de accidentele vasculare cerebrale. Tocmai de aceea, simptomele timpurii ale accidentelor vasculare cerebrale nu trebuie ignorate.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.