Revista care te menține sănătos

Știri

GeneratiaS, prima caravana educationala de film pe teme de sanatate

13 mai 2011
Share

Pe 10 mai a inceput la Bucuresti a treia editie a caravanei GeneratiaS, prima caravana educationala de film pe teme de sanatate. Dezvoltat la nivel national, proiectul GeneratiaS doreste sa traga un semnal de alarma asupra pericolelor la care ne expunem, daca nu suntem constienti de ceea ce mancam si de stilul de viata pe care il adoptam. Dintre toate categoriile de varsta, tinerii sunt cel mai adesea „victimele” alimentelor nesanatoase. In dorinta de a-i convinge sa adopte un stil de viata sanatos, organizatorii au ales ca tema principala alimentatia sanatoasa.

Subiectul le va fi prezentat tinerilor cu ajutorul specialistilor invitati la eveniment. Astfel, dupa proiectii, studentii si elevii vor avea ocazia sa participe la dezbateri si sa urmareasca prezentarile invitatilor speciali.

Caravana GeneratiaS se desfasoara in perioada 10 – 31 mai, iar traseul include orasele: Bucuresti, Ploiesti, Brasov si Pitesti. Mai multe detalii despre programul caravanei, dar si despre filmele care vor fi proiectate, sunt disponibile pe www.generatias.ro.

11 mai a fost dedicata intalnirii cu studentii de la Facultatea Romano-Americana. Mihaela Feodorof si Florentina Opris au fost invitatele speciale ale evenimentului. Mihaela le-au oferit celor din sala un punct de vedere personal si a vorbit despre importanta alegerilor pe care fiecare le face in viata, indiferent ca e vorba de alimentatie sau de cariera. Florentina Opris a continuat cu tinerii discutia despre importanta mixului dintre un regim alimentar echilibrat si miscare. Ea a venit cu solutii concrete pentru studenti, care au un stil de viata special si pentru care sesiunea reprezinta o perioada de dezechilbru alimentar. Specialistii Danone si Zepter i-au intarit discursul, prin intermediul unei prezentari care a avut ca tema nutritia.

La Gradinita Elite cei mici au aflat ca laptele si alimentele proaspete ii ajuta sa creasca sanatosi si ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. Caravana s-a oprit apoi la Colegiul National „Matei Basarab”, unde elevii au avut placerea de a se intalni cu doi dintre membrii formatiei Byron, care le-au impartasit, din experienta proprie, cat este de importanta alimentatia sanatoasa in viata de zi cu zi. Si de aceata data, specialistii Danone si Zepter, au sustinut necesitatea adoptarii unui stil de viata sanatos prin recomandarile facute in cadrul proiectiilor.

Luni, 16 mai, caravana va ajunge in Ploiesti, la Colegiul National “Jean Monnet”, unde elevii sunt asteptati incepand cu ora 12.00.

Pentru aceasta editie, organizatorii au ales filmul documentar „Alimentele – Suntem ceea ce mancam”, un adevarat ghid alimentar. Filmul este oferit de catre revista Terra Magazin, partener al proiectului.

GeneratiaS, prima caravana educationala de filme cu teme despre sanatate, face parte dintr-un proiect pilot denumit Better Education Through Innovation. Guerilla Verde, caravana educationala pe teme ecologice, este un alt proiect din cadrul BETI, care isi propune sa ajute la educatia generatiei de maine prin intermediul filmului, prezentat ca parte a tehnologiei digitale si ca metoda alternativa de educatie.

GeneratiaS este un proiect sustinut de Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.