Revista care te menține sănătos

Știri

Laptele si berea ne mentin sanatosi. Aflati de ce

16 iunie 2012
Share

Potrivit cercetatorilor elvetieni, o molecula-minune intalnita atat in bere, cat si in lapte ar putea sa va faca mai sanatosi, mai slabi si mai puternici si, in plus, se pare ca nu are niciun efect advers. Din pacate insa, molecula, numita nicotinamida, este foarte mica, greu de gasit si foarte scump de sintetizat. Ea joaca un rol extrem de important in prevenirea obezitatii.

Beneficiile acestei molecule au putut fi observate in urma unui studiu realizat pe soareci, carora li s-au administrat suplimente cu nicotinamida si care, desi au avut o dieta bogata in grasimi, s-au ingrasat cu 60% mai putin fata de cei carora nu li s-a administrat aceasta molecula. Ea stimuleaza metabolismul, iar cercetatorii sunt de parere ca functia mitocondriala este imbunatatita, mitocondriile jucand un rol extrem de important in procesul de imbatranire. In viitor, beneficiile acestei molecule vor fi testate si pe oameni.

Ruxandra Raica

Sursa: www.dailymail.co.uk

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.