Revista care te mentine sanatos

Stiri

Romania, in topul tarilor cu cea mai scazuta speranta de viata

24 februarie 2014
Share

In 2010, Romania numara 21,4 milioane de locuitori, comparativ cu anul 1999, cand populatia Romaniei ajungea la 22,5 milioane locuitori. In ultimii 10 ani, populatia tarii noastre a inregistrat o scadere constanta comparativ cu alte tari membre ale UE.

Speranta de viata a barbatilor romani este de 69,2 ani, iar cea a femeilor romance de 77,5 ani, putand fi comparata cu cea a populatiilor din Ungaria si Bulgaria. Comparativ, cu populatiile celorlalte tari membre UE (cele 15 tari care erau membre UE inainte de mai 2004), barbatii romani traiesc, in medie, cu 8,1 ani mai putin decat barbatii europeni, in timp ce femeile romance traiesc cu 6 ani mai putin decat europencele.

In Romania, mor la nastere 21,1 copii din 100.000 nascuti vii, in timp ce in UE15 – 5,6 copii. In ceea ce priveste mortalitatea infantila, in Romania se inregistreaza 10,1 decese in randul nou-nascutilor la 1.000 de nasteri vii, comparativ cu 3,7 decese in randul populatiei europene.

Studiul, realizat de MediHelp International, cel mai important furnizor de asigurari private de sanatate din Europa Centrala si de Est, are ca scop tragerea unui semnal de alarma asupra stilului de viata al romanilor, lipsei informatiilor, importantei preventiei si subfinantarii sistemului de sanatate din Romania.

 

Text: Oana Anghel

Nota pentru articolul «Romania, in topul tarilor cu cea mai scazuta speranta de viata»:2.00/ 5 (2 voturi)

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate