Revista care te menține sănătos

Medicină generală

Hiperhidroza și mirosul neplăcut. Sfaturi pentru ameliorare

Dr. Roxana Claudia Mateescu, medic specialist geriatrie-gerontologie
21 iulie 2023
Share
Hiperhidroza și mirosul neplăcut. Sfaturi pentru ameliorare

Există mai mulți factori, precum cei hormonali, genetici, cei care ţin de dietă sau de igiena personală, ce pot influența mirosul corpului.

Hiperhidroza (transpiraţia excesivă) poate fi clasificată în două tipuri în funcție de cauza sa: hiperhidroza primară (idiopatică) și hiperhidroza secundară.

Hiperhidroza primară. Acest tip de hiperhidroză nu are o cauză medicală de bază și se crede că este rezultatul unui sistem nervos simpatic hiperactiv. Aceasta începe adesea în copilărie sau adolescență și tinde să afecteze anumite zone specifice ale corpului, cum ar fi mâinile, picioarele, axilele și fața.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena Naturalis Gel de duş Revitalizant. Curăţă delicat, hrăneşte, revitalizează şi menţine tinereţea pielii graţie ingredientelor sale.

Hiperhidroza secundară. Această formă de hiperhidroză este cauzată de o afecțiune medicală pre-existentă sau de o reacție adversă a unui medicament. Ea poate apărea brusc și poate afecta zone mai mari ale corpului. Hiperhidroza secundară poate fi declanșată de diverși factori, inclusiv schimbări hormonale, menopauză, diabet, obezitate, hipertiroidism, anumite infecții și anumite medicamente.

Transpirația excesivă poate fi o afecțiune frustrantă și jenantă cu care trebuie să vă confruntați, mai ales în zilele călduroase de vară. Cu toate acestea, există mai multe modalități de a o gestiona.

Cum să gestionaţi hiperhidroza

1. Folosiți antiperspirant cu săruri de aluminiu. Antiperspirantul poate ajuta la reducerea transpirației prin blocarea canalelor sudoripare. Căutați produse antiperspirante care conțin clorură de aluminiu, cel mai eficient ingredient activ pentru reducerea transpirației.

2. Folosiți pudră de talc sau amidon de porumb. Aplicarea pudrei de talc sau a amidonului de porumb pe zonele predispuse la transpirație poate ajuta la absorbția excesului de umiditate și la reducerea mirosului neplăcut.

3. Purtați haine lejere, din materiale prietenoase cu pielea. Alegeți haine confecționate din fibre naturale, cum ar fi bumbacul, care sunt mai „respirabile“ și pot ajuta la reducerea transpirației.

4. Folosiți materiale absorbante. Luați în considerare posibilitatea de a purta materiale care absorb transpirația, cum ar fi tricouri sau benzi de transpirație, pentru a absorbi excesul de transpirație și pentru a vă menține senzația de piele uscată. Acestea se pot achiziţiona cu preponderență din magazinele cu articole sportive.

hiperhidroza, transpirație, transpirația,

5. Schimbați-vă frecvent hainele. Evitați să purtați aceleași haine pentru o perioadă îndelungată, mai ales dacă acestea au absorbit transpirația. Schimbați-vă în mod regulat cu haine curate, în special lenjeria de corp și șosetele.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena produsele Genera pentru igiena intimă, formulate cu extracte naturale care au efect antibacterian, antifungic şi antiinflamator.

6. Evitați factorii declanșatori. Anumite alimente, băuturi și situații stresante sau emoționante pot declanșa transpirația excesivă și mirosul neplăcut. Evitați alimentele picante, cele bogate în sulf (de exemplu, usturoiul şi ceapa), cofeina și alcoolul și încercați să gestionați stresul prin meditație, yoga sau alte tehnici de relaxare. Optați pentru o dietă echilibrată de fructe, legume și cereale integrale pentru a vă menține sănătatea generală.

7. Beți multe lichide. Consumul adecvat de apă și lichide sănătoase ajută la eliminarea toxinelor din organism. Cu ajutorul acestui proces, mirosul neplăcut al corpului poate fi îmbunătățit semnificativ.

8. Discutați cu medicul despre suplimente. Dacă hiperhidroza este severă și vă afectează viața și activitățile zilnice, discutați cu medicul despre posibilitatea de a lua suplimente alimentare. Unele suplimente, cum ar fi clorofila sau zincul, pot ajuta la neutralizarea mirosului neplăcut al corpului. Este important să vă consultați cu medicul înainte de a vă administra suplimente, deoarece nevoia acestora necesită o investigare mai amănunțită, în special în ceea ce privește eventualele deficite.

Este important să experimentați mai multe metode de combatere a hiperhidrozei și a mirosului neplăcut pentru a o găsi pe cea care vi se potrivește.

Nota pentru articolul «Hiperhidroza și mirosul neplăcut. Sfaturi pentru ameliorare»:5.00/ 5 (1 vot)
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.