Revista care te menține sănătos

Știri

Hepatita C ar putea fi prevenita printr-un vaccin

13 septembrie 2011
Share

O echipa de cercetatori de la Universitatea New South Wales din Australia a descoperit „calcaiul lui Ahile” in infectia cu virusul hepatic C, lucru care ar putea duce la crearea unui vaccin care va putea proteja organismul impotriva infectiei.

Hepatita C reprezinta o afectiune a ficatului cauzata de un anumit virus ce se transmite prin sange, care poate duce, in multe cazuri, la decesul persoanei infectate. In prezent, peste 120 de milioane de oameni sufera de hepatita C in intreaga lume.

Coordonatorul studiului, prof. Andrew Lloyd, nu a specificat exact care sunt acele puncte slabe, insa a mentionat ca este foarte dificil de tintit cauza, deoarece exista tulpini diferite ale virusului.

Un alt membru al echipei de cercetare este optimist in privinta descoperirilor si spera ca slabirea acestor centri ai virusului sa poata fi atacati de sistemul imunitar, astfel incat infectia sa fie eliminata din organism.

Paula Rotaru

Sursa: http://news.ninemsn.com.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.