Revista care te menține sănătos

Mama și copilul

Gadgeturi pentru siguranta si sanatatea copiilor

20 noiembrie 2012
Share

De cele mai multe ori, parintii sunt pusi in fata unor alegeri destul de dificil de luat in ceea ce priveste siguranta produselor pentru copiii lor, precum scaunele optionale de masina, insa folositoare, sau unele articole precum pedometrele. Parintii trebuie insa sa ia intotdeauna in calcul durabilitatea si costul acestor produse, deoarece copiii le utilizeaza o perioada destul de scurta.

In plus, atunci cand fac astfel de achizitii, parintii ar trebui sa le prefere pe cele noi, si nu pe cele second-hand, deoarece aici este vorba despre siguranta copiilor. Iata mai jos o lista cu cateva gadgeturi la care parintii ar trebui sa se gandeasca serios.

Interfon cu camera digitala

Pentru parintii care prefera sa isi rezolve treburile in timp ce bebelusul doarme, un astfel de aparat este mai mult decat potrivit. El poate functiona atat cu acumulatori, cat si conectat la o sursa de curent electric, camera functioneaza si pe intuneric, aparatul-receptor poate fi agatat pentru a fi cat mai aproape de parinte, iar cel emitator poate fi de obicei ajustat astfel incat sa capteze imaginea dorita. Astfel, un parinte isi poate supraveghea copilul dintr-o alta camera, auzindu-l si vazadu-l, in timp ce lucreaza sau pregateste masa.

Scaun auto pentru copii

Exista diferite modele de scaune auto pentru copii, foarte important este insa sa va asigurati ca modelul pentru care optati se potriveste masinii dumneavoastra. Nu le alegeti pe cele foarte mari, ci mai intai pe cele pentru bebelusi si apoi, pe masura ce copilul creste, achizitionati-va unul mai mare. Parintii trebuie sa se intereseze de modul in care un astfel de scaunel trebuie instalat, astfel incat sa nu existe niciun pericol.

Carucioarele

Foarte multi parinti nu au nevoie de un carucior imediat dupa ce bebelusul se naste. Caruciorul face o pereche buna cu scaunul auto, oferind parintilor timpul necesar pentru ca acestia sa aleaga caruciorul dorit. De obicei, acesta poate fi folosit pana la varsta de 5 ani a unui copil, pentru plimbarile in parc, zilele lungi petrecute la cumparaturi cand copiii obosesc etc.

Landoul

Landoul se foloseste de obicei cand copilul este foarte mic, cand mama paraseste spitalul impreuna cu bebelusul, insa o mare atentie trebuie acordata materialului din care este confectionat, astfel incat copilul sa se poata simti confortabil, vara sa poata respira, iar iarna sa ii fie cald. Un landou poate fi folosit pana cand un copil ajunge la 20 kg, astfel incat sa nu poata iesi din el.

Alarma pentru piscina

Parintii care locuiesc in case cu piscina ar trebui sa ia o serie de masuri de siguranta. Alarma poate fi o masura conceputa sa semnaleze un copil care intra in piscina sau intr-o zona imprejmuita, unde nu are voie. In plus, pentru parintii care vor sa-i tina pe cei mici intr-o forma maxima si sa nu ajunga la obezitate, care stim ca este foarte raspandita in randul copiilor din ziua de azi, este foarte important ca acestia sa poata monitoriza activitatea fizica pe care o fac.

Ruxandra Raica

Sursa: www.livescience.com

#tags   \   , , ,
Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.