Revista care te menține sănătos

Revista Farmacia Ta

Farmacia Ta – iulie-august 2020

11 august 2020
Share
Farmacia Ta – iulie-august 2020

Strămoşii noştri au avut de înfruntat războaie, foamete, dezastre naturale, dar şi diverse molime. Noi ne luptăm cu o pandemie ale cărei măsuri de prevenţie sunt purtarea măştii şi spălatul pe mâini. Iar de o comparaţie între sistemele de sănătate, ale noastre şi ale strămoşilor, nici nu poate fi vorba. Din anumite puncte de vedere, COVID-19 pare să fi scos ce este mai rău din noi. Avem pretenţie de oameni educaţi, dar suntem uşor dispuşi să credem teoriile conspiraţiei şi să adaptăm regulile după cum ne convine. Găsim şi folosim doar argumentele care ne plac. Am fost supăraţi când nu găseam măşti. Acum sunt disponibile, dar suntem supăraţi pentru că trebuie să le purtăm. Dacă două persoane poartă masca, riscul de transmitere a virusului este de 1-1.5%. Deşi în fiecare minut sunt salvate 5 vieţi datorită vaccinării, noi ne temem că va apărea un vaccin anti-SARS-CoV-2. Cel mai bun îndemn în această perioadă este să te relaxezi în măsura în care te păstrezi în siguranţă. Cum descoperi această măsură (dincolo de recomandările oficiale)? Gândeşte-te la cea mai dragă persoană din viaţa ta. Dacă viaţa ei ar depinde de cât de des te speli pe mâini, porţi mască sau păstrezi distanţă în locurile publice, cum ai proceda atunci?

Ediţia iulie-august a revistei Farmacia Ta te aşteaptă cu articole variate, pe diferite teme, toate pentru a-ţi menţine sănătatea. De la sfaturi de luat în vacanţă, recomandări pe timp de caniculă pentru persoanele care suferi de boli cronice până la cauze care duc la inflamaţia plămânilor sau ce să faci legat de suferinţele pielii atunci când porţi mască. De asemenea, Busu, vedeta acestei ediţii, te invită să-l citeşti într-un interviu interesant. Şi nu uita, poartă mască!

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.