Stiri

Extractul de capsuni protejeaza impotriva UVA

marti, 29 ianuarie 2013
Share

Consumul de capsuni imbunatateste activitatea globulelor rosii si protejeaza stomacul. In plus, studiile arata ca extractul de capsuni aplicat pe piele actioneaza ca un scut impotriva radiatiilor ultraviolete.

 „Am gasit un efect protector al extractelor de capsuni impotriva daunelor produse de UVA in celulele pielii”, explica Maurizio Battino, un cercetator de la Universitatea Politecnica delle Marche, Italia.

Potrivit cercetatorilor, extractul de capsuni (0,5 mg/ml) prezinta o activitate fotoprotectoare si reduce deteriorarea ADN-ului. Oamenii de stiinta suspecteaza ca pigmentii care dau fructelor culoarea rosie ar fi responsabili de aceste efecte.

„Acesti compusi au o importanta actiune antiinflamatoare, antioxidanta, antitumorala si pot modula procesele enzimatice”, a spus un alt autor, Sara Tulipani, de la Universitatea din Barcelona. Momentan, aceste noutati pun bazele unor studii viitoare de evaluare, pentru a vedea daca e nevoie sa fie incorporate in formule topice sau direct prin consumul de fructe. Aceeasi echipa de cercetatori prezentase deja, intr-o lucrare anterioara, rolul capsunelor in protejarea stomacului.

 

Cristina Ionescu

Sursa: Salud.es

#tags   \   , ,
tonica
2017-05-10T17:48:42+00:00

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Mentine-te
sanatos
in fiecare luna
catena
Mentine-te sanatos cu NEWSLETTERUL
Nu, multumesc