Revista care te menține sănătos

Știri

Extractul de cafea verde ar putea lupta impotriva diabetului

11 aprilie 2013
Share

Un extract natural intalnit in boabele de cafea neprajite ar putea lupta cu succes impotriva zaharului din sange al carui nivel creste in cazul diabetului zaharat, arata un studiu. Cercetarile realizate in India au demonstrat ca, in randul voluntarilor carora li s-au administrat suplimente ce contineau extract de cafea verde, a scazut nivelul de zahar din sange, mai ales ca persoanele in cauza prezentau un nivel normal al acestuia.

Inseamna ca, in ceea ce priveste diabetul, rezultatele ar putea fi surprinzatoare.

Acest efect de scadere a zaharului din sange se datoreaza concentratiei de acizi clorogenici – antioxidanti intalniti in mere, cirese, prune, precum si in alte fructe si legume. Temperaturile ridicate utilizate pentru a praji cafeaua practic descompun acesti acizi, asadar cafeaua obisnuita contine o cantitate foarte mica din acesti acizi fata de suplimente, de exemplu. Insa este nevoie de mai multe cercetari in domeniu care sa ateste faptul ca extractul de cafea verde ar putea fi un remediu impotriva diabetului.

 

Ruxandra Raica

Sursa: Health24.com

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.