Revista care te mentine sanatos

Stiri

Expertii au descoperit virusul care poate afecta inteligenta

18 noiembrie 2014
Share

O descoperire uimitoare sugereaza faptul ca oamenii ar putea fi infectati cu un virus ce afecteaza inteligenta. Oamenii de stiinta sustin ca au descoperit acest virus dezvoltandu-se in gatul a 44 de subiecti testati intr-un mic studiu american.

Purtatorii acestui virus au inregistrat scoruri mai mici la testele de inteligenta, chiar si atunci cand anumiti factori precum varsta sau educatia au fost luati in considerare. Virusul numit ATCV-1 este intalnit la algele verzi din lacurile cu apa dulce. Expertii de la universitatile John Hopkins (Baltimore) si Nebraska nu au stabilit inca modul prin care virusul ajunge in organismul uman.

 

Cum afecteaza virusul ATCV-1 cognitia

Specialistii afirma, totusi, ca este posibil ca organismul uman sa fi purtat deja acest virus, dar sa nu fi fost depistat. Astfel, este posibil sa avem in organismul uman agenti care pot avea efecte subtile asupra cognitiei si comportamentului. Potrivit studiului, virusul afecteaza genele din creier. Testele realizate pe soarecii de laborator indica faptul ca virusul a patruns si a rupt bariera dintre sange si tesuturi, modificand activitatea creierului. Genele au afectat inclusiv producerea de dopamina – un hormon vital ce influenteaza memoria, emotiile, placerea. Din ce in ce mai multe studii indica faptul ca anumite microorganisme ne influenteaza mai mult decat ne-am fi imaginat.

 

Ruxandra Dumitrescu
Sursa: Dailymail.co.uk

Nota pentru articolul «Expertii au descoperit virusul care poate afecta inteligenta»:4.33/ 5 (6 voturi)
#tags   \   , , ,

Lasa un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi publicata. Campurile marcate sunt obligatorii *Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comentarii online. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Mentine-te
sanatos
in fiecare luna

Utilizam datele tale in scopul corespondentei si pentru comunicari comerciale. Pentru a citi mai multe informatii apasa aici.

Sunt de acord cu politica de confidentialitate

Politica de confidentialitate