Revista care te menține sănătos

Medicină generală

Doamnelor, NU ignoraţi aceste simptome!

Dr. Roxana Mateescu, medic specialist geriatrie și gerontologie, medicină estetică și anti-aging, [email protected]
31 august 2022
Share
Doamnelor, NU ignoraţi aceste simptome!

Ritmul de viaţă agitat, specific vremurilor pe care le trăim, ne poate face să trecem cu vederea anumite tulburări de sănătate. Dar orice femeie trebuie să aibă grijă de sănătatea sa şi să fie conştientă de semnele şi simptomele ce pot indica o problemă. Iată care sunt principalele afecţiuni vizate.

Principalele riscuri de sănătate ale femeilor sunt boli de inimă, cancer şi accident vascular cerebral (AVC). Iar un stil de viaţă sănătos, ce include o dietă echilibrată, mişcare şi odihnă suficientă ar trebui să diminueze aceste riscuri. Însă, dacă simţiţi brusc dureri de cap, greaţă, oboseală, sângerări vaginale neaşteptate, palpitaţii sau modificări la nivelul sânilor este timpul să consultaţi un medic.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar Benesio MaxiTonic; care contribuie la revigorarea şi tonifierea organismului şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii. Conţine o combinaţie unică de 24 de elemente (vitamine, minerale, acizi graşi nesaturaţi şi extracte naturale).

Oboseală excesivă

Aceasta poate fi cauzată de factorii externi stresanţi, dar şi de unele boli mai grave, precum fibromialgia, cancerul, depresia sau artrita. De asemenea, unele medicamente (antihistaminice, antidepresive, antialgice) pot cauza oboseală excesivă. În unele cazuri, oboseala asociată cu greaţă poate fi un indicator pentru cancer, diabet, anemie, boală cronică de rinichi, artrită reumatoidă sau alte boli mai grave. Însă, trebuie luat în considerare că acestea apar şi în sarcină sau în timpul menstruaţiei.

afecţiuni, cancer de san

Schimbări la nivelul sânilor

Dimensiunea şi aspectul sânilor variază de la femeie la femeie. Unele pot avea chiar noduli înainte de menstruaţie sau în permanenţă, fără a fi un semnal de alarmă. Însă, modificările externe şi interne la acest nivel pot fi un semn al unor afecţiuni. Orice schimbare la nivelul pielii, prezenţa unei iritaţii ce nu dispare sau a unei mase palpabile trebuie investigate. Cancerul de sân se poate manifesta prin apariţia iritaţiilor, umflării, prezenţei nodulilor şi asimetriei la nivelul sânilor.

Sângerări vaginale neaşteptate

Sângerările anormale, în special asociate cu dureri la contactul sexual, pot indica unele probleme grave, precum cancerul de col sau uterin. Dacă observaţi că menstruaţia devine neregulată sau dacă aveţi sângerări între menstruaţii, mergeţi la medic pentru investigaţii suplimentare.

Rezervă online şi ridică din cea mai apropiată farmacie Catena suplimentul alimentar KiloSlim Gold; special conceput pentru a sprijini organismul în timpul procesului de slăbire.

Creşterea sau scăderea bruscă în greutate

Modificările bruşte de greutate pot semnala anumite afecţiuni. Scăderea ponderală poate fi un semn al cancerului, în timp ce creşterea în greutate poate indica prezenţa insuficienţei cardiace sau a unei afecţiuni tiroidiene. Dacă sunteţi balonată aproape mereu, poate fi un semn că aveţi cancer ovarian.

simptome femei, boli de inimă, cancer, accident vascular cerebral, afecţiuni,

Aluniţe modificate sau sângerânde

În general, aluniţele nu reprezintă un semnal de alarmă. Însă, atunci când îşi modifică dimensiunea, culoarea sau dacă sângerează trebuie investigate. Dacă aveţi cazuri de cancer de piele în familie, este indicat să studiaţi cu atenţie aluniţele şi să evitaţi expunerea excesivă la soare.

Durere persistentă la nivelul unui membru inferior

Umflarea şi durerea unui membru inferior poate semnala prezenţa unui cheag de sânge la nivelul unei vene. Riscurile de apariţie a trombozei venoase profunde cresc odată cu vârsta. Netratată, această afecţiune poate pune viaţa în pericol.

Tromboza venoasa profunda: ce complicatii ascunde?

Palpitaţii

De obicei, palpitaţiile nu ridică semne de întrebare, însă, cele care durează mai mult de 15 minute trebuie investigate, în special dacă sunt asociate cu lipsă de aer, ameţeală sau pierderea cunoştinţei. Acestea trebuie evaluate de către medicul cardiolog, deoarece pot semnala prezenţa fibrilaţiei atriale.

afecţiuni

Durere în piept

De multe ori, durerea în piept poate fi semnul unui infarct miocardic. Aceasta, asociată cu lipsă de aer, ameţeală, greaţă şi vărsături, oboseală excesivă, transpiraţie şi durere la nivelul braţului, gâtului sau umărului, pot fi semne tipice ale unui atac de cord.

Schimbări bruşte de vedere

Pe măsură ce înaintaţi în vârstă, calitatea vederii scade. Însă, schimbările la nivelul unui ochi, vederea dublă instalată brusc pot fi semnele unui accident vascular cerebral (AVC). Orice schimbare bruscă la nivelul vederii nu trebuie lăsată neinvestigată.

Menține-te
sănătos
în fiecare lună

Utilizăm datele tale în scopul corespondenței și pentru comunicări comerciale. Pentru a citi mai multe informații apasă aici.